Esenlik Personeli İftarda Buluştu

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Esenlik Personel İftarı' Dede Korkut Restaurant'ta gerçekleştirildi.

MALATYA GÜNCEL - Her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Esenlik Personel İftarı" Dede Korkut Restaurant'ta gerçekleştirildi.

"Oruç Allah'ın bizlere bahşettiği en önemli ve en hikmetli ibadetlerdendir"

Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz; "Yine her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar programında bir araya geldik. Ramazan ayı her zaman rahmetiyle, bereketiyle, mağfiretiyle kuşatıcı bir ay. Ramazan ayı insanları kişi kişi, toplum toplum kuşatan manevi bir aydır. Oruç ve Ramazan hikmet dolu bir ibadetler bütünüdür. Özellikle Oruç Allah'ın bizlere bahşettiği en önemli en hikmetli ibadetlerden bir tanesidir. Nefsimizi terbiye etmekte, bizi açlıkla terbiye etmektedir. Bir taraftan bedenimizi terbiye ederken, bir taraftan nefislerden oluşan toplumumuzu terbiye etmektedir ve tokun açın halinden anlamasını bizzat yaşatarak gösteriyor. Onun için İslam Ümmetinde çok büyük toplumsal uçurum olmamıştır ve hiç bir zaman zengin ile fakirin arası açılmamıştır. Bizler bu tür ibadetlerin ruhları ile yaptığımız güzellik ve iyilikleri elde etmekteyiz. Ramazan başından sonuna kadar ibadetler silsilesidir. Sahuruyla, okunan Kuran'ı ile iftarıyla, teravihiyle bir ibadet öbeği, ibadet bütünü, bir ibadet vadisidir ve bir ay bile olsa insanı içine almakta, temizlemekte ve manevi bir hale yükselterek bizleri bambaşka bir insan haline dönüştürmektedir. Ramazan gelirken mağfiretiyle, rahmetiyle, bereketiyle dolu dolu gelmekte ve giderken de bizlerin ecri ile dolduralım ve bizlerde ramazanı dolu dolu gönderelim" şeklinde konuştu.

"Şirketimiz son zamanlarda çok büyük ivmeler kazandı"

Sosyal misyonunu en iyi şekilde icra eden kurumun Esenlik olduğunu dile getiren Boyraz; "Esenlik'in en önemli işini yapan kaptan gemisinin yöneticileri sizlersiniz. Şirketimiz son zamanlarda sayenizde çok güzel ivmeler kazandı ve gerçekten çok güzel işler yapılmaktadır. Her gün şirketimize yeni bir bölüm ve ünite eklenmektedir. Artık Esenlik hem belediyemizin hem Malatya'mızın en önemli kuruluşlarından biri haline geldi. Sosyal misyonunu en iyi şekilde icra eden bir kurum. Şirketimiz Malatya için çok önemli bir örneklik ve bu tür çalışmaları daha çok yaşatacağız, geliştireceğiz, daha da büyüteceğiz. Her zaman dediğimiz gibi Esenlik'in önü açık, ufku açık. Hep beraber Malatya'mıza yapacağımız çok önemli hizmetlerimiz var. Yüce Rabbim nice ramazanlara bizleri ulaştırmayı ve bayramları idrak etmeyi bizlere nasip etsin temennisi ile Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin" dedi.

Geleneksel iftar programında Yatırım ve Planlama personeli Yusuf Ateş'in Kuran-ı Kerim tilaveti ve okunan ezan ile birlikte Esenlik Genel Müdürü Hulusi Boyraz, Genel Müdür Yardımcıları Mesut Bozkurt ve Erhan Soylu, Esenlik Birim Müdürleri, Şefleri ve sorumluları ile birlikte İdari bina personelleri hep birlikte iftar yaptılar.

Ramazan 2015 Haberleri