Erzincan’ın komşusu olduğu 2 ilin milletvekili sayısı arttı

Erzincan’ın komşusu Bayburt ve Tunceli’nin milletvekili sayısı 2’e yükselirken Erzincan’ın mevcut 2 milletvekili sayısı aynı kaldı.Bazı illerin nüfusa göre milletvekili sayılarının değişmesini içeren kanun Resmi Gazete’de yayınlandı.

Erzincan’ın komşusu Bayburt ve Tunceli’nin milletvekili sayısı 2’e yükselirken Erzincan’ın mevcut 2 milletvekili sayısı aynı kaldı.
Bazı illerin nüfusa göre milletvekili sayılarının değişmesini içeren kanun Resmi Gazete’de yayınlandı.
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından en son 31 Aralık 2023 nüfus bilgilerinin açıklandığı aktarılan kararda, bu kapsamda 600 milletvekilinin il ve seçim bölgelerine göre dağılımları yer aldı.
Buna göre Ankara 36, İstanbul 96, İzmir 28 milletvekili çıkaracak.
Tabloya göre, Bursa, Eskişehir, Tunceli ve Bayburt’un milletvekili sayısı birer arttı, Hatay ve Kütahya’nın milletvekili sayısı birer azalırken İstanbul’un milletvekili sayısı 2 azaldı. Bursa’nın milletvekili sayısı 20’den 21’e, Eskişehir’in milletvekili sayısı 6’dan 7’ye, Tunceli ve Bayburt’un milletvekili sayısı ise 1’den 2’ye çıktı. Hatay’ın milletvekili sayısı 11’den 10’a, Kütahya’nın milletvekili sayısı 5’ten 4’e ve İstanbul’un milletvekili sayısı 98’den 96’ya düştü.
Erzincan’ın 2 olan milletvekili sayısı mevcut durumunu korudu.

Siyaset Haberleri

Adalet Bakanı Tunç: "Bazı sosyal ağ sağlayıcılarında ve internet sayfalarında suç teşkil eden içeriklerle ilgili soruşturma başlatıldı”
İsrail Savunma Bakanı Gallant’ın ABD ziyareti ertelendi
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, rektörlerle bir araya geldi
İletişim Başkanı Altun: "Sosyal medya başta olmak üzere dijital mecralara ilişkin etkin hukuki düzenlemelere caydırıcı tedbirlere ihtiyacımız var”
Vali Önder Bakan: Amasya’mızın yarınlarını en doğru şekilde planlamalıyız”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ile İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa’yı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti.
Guterres: "Gerçekten yıkıcı sonuçları olacak topyekun bir savaşın eşiğindeyiz”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Berdimuhammedov ile görüştü
CHP Genel Başkanı Özel: "Bugünden yarına saldıracaklarına dair hiçbir şey yok”
Netanyahu, Nasrallah’ın halefi olarak görülen Safiyuddin’in öldürüldüğünü iddia etti