Ermenistan işgali altındaki 4 köy Azerbaycan’a iade edilecek

Azerbaycan ile Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı’nda Ermenistan tarafından işgal edilen 4 köyün Azerbaycan’a iade edilmesi için protokol imzalandı.Azerbaycan ile Ermenistan arasında sınırları belirlemeye yönelik çalışmalar devam ediyor. Az...

Azerbaycan ile Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı’nda Ermenistan tarafından işgal edilen 4 köyün Azerbaycan’a iade edilmesi için protokol imzalandı.
Azerbaycan ile Ermenistan arasında sınırları belirlemeye yönelik çalışmalar devam ediyor. Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev ile Ermenistan Başbakan Yardımcısı Mher Grigoryan başkanlığındaki sınır belirleme komisyonlarının 9’uncu toplantısı, iki ülke sınırında yapıldı. Görüşmeye ilişkin Azerbaycan tarafından yapılan yazılı açıklamada, 19 Nisan 2024 tarihli 8. toplantının protokolü ilgili yapılan çalışmaların ele aldığı belirtilerek, Azerbaycan ile Ermenistan, 1. Karabağ Savaşı’nda Ermenistan tarafından işgal edilen 4 köyün Azerbaycan’a iade edilmesi için protokol imzalandığı ifade edildi.
Protokole göre, Azerbaycan’ın Gazah ili yönündeki sınır, Sovyetler Birliği’nin çöküşü sırasında mevcut olan sınıra uygun belirlenmesi kararı alındığı ve hattın Bağanis (Ermenistan)-Bağanis Ayrım (Azerbaycan), Voskepar (Ermenistan)-Aşağı Eskipara (Azerbaycan), Kirants (Ermenistan)-Heyrimli (Azerbaycan) ve Berkaber (Ermenistan)-Kızılhacılı (Azerbaycan) köyleri arasından geçecek.
Açıklamada, bir sonraki görüşmenin tarihi ve yerinin çalışma düzeni içinde kararlaştırılacağı kaydedildi.

Siyaset Haberleri

Irak, Türkiye sınırında 22 karakol açtı
Bakan Kurum: “Filistin, bir sınav olarak insanlığın önünde duruyor”
Fransız heyetten TBMM’ye ziyaret
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Rama ile görüştü
Adalet Bakanı Tunç: "Yargıda yeni reform paketini milletvekillerine sunacağız"
ABB Başkanı Yavaş: "(Çocuklara yönelik şiddet ve istismar olayları) 2025 yılı için kapsamlı bir eylem planı hazırlayacağız”
Emine Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’nın eşi Linda Rama ile görüştü
TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Mesele herkesin tartışmanın bir parçası olduğu ve ortaklaşa mutabakatın ortaya çıktığı bir anayasa yapım sürecinin gerçekleşmesidir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavut mevkidaşı Begaj ile görüştü
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: "İsrail katliamlarının durdurulması için tüm imkanlarımızı kullanmalıyız"