Erdoğan, Sancaktepe'de miting yaptı

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun reklam kampanyasını eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun reklam kampanyasını eleştirerek, "Yeni öğrendik ki bu da kopyacıymış. Amerika'daki John Kerry'nin propaganda kampanyasında 'Benim adım Kerry' diyormuş. O da oradan kopyalamış" dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da 4. mitingini Sancaktepe'de yaptı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Erdoğan, konuşmasında yaptıkları hizmetlerden bahsetti. Erdoğan, "Göz var görmüyor, dil var ama hakikati söylemiyor, kulak var ama duymuyor çünkü kalpler mühürlü. Başını eki elinin arasına al bir düşün, bu söylenenler doğru mu yalan mı, biz millete mi oy vereceğiz, yoksa futbol takımı tutar gibi partiye oy mu vereceğiz?" diye konuştu.

Eğitim alanında yaptıkları hizmetlerden bahseden Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, "Şimdi çıkmış Kılıçdaroğlu diyor ki 'AK Parti ne verirse ben beş katını vereceğim.' Bu siyaset iflas etti be. Artık böyle politika var mı? Bunlar geçti. Sayın Kılıçdaroğlu senden çırak da olmaz. Çünkü bu ülkede SSK'nın genel müdürü oldun, SSK'yı batırdın" dedi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Öğrenmen gereken çok şey var" diye seslenerek, şunları söyledi: "Siyaset başka bir şey. Öğreneceksin ama çırak ol, kalfa ol, ondan sonra da ustalığa soyun. Biraz zaman alacak. Eğer genel başkanlıkta kalırsa öğrenme şansı olur. Onun için Sayın Kılıçdaroğlu için 12 Haziran çok önemli. Sandıklardan gümbür gümbür AK Parti çıktığında mesele bitmiştir."
Sancaktepelilere bir de müjde veren Erdoğan, "İnşallah bir raylı sistem de buraya geliyor. Sancaktepe'den metro geçecek" dedi. Erdoğan'ın tören alanındaki yaşlı bir kadınla Karadeniz şivesiyle yaptığı konuşma ise alandakileri güldürdü.

Konuşmasında MHP Genel Başkanı Deblet Bahçeli'yi de eleştiren Erdoğan, "Şimdi birileri Taksim'den Kasımpaşa'ya bozkurtlarla kovalıyor. Ama biz sizinle yürüyoruz. Yaradılmışların en şereflisi olan halkımla yürüyoruz" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde de Kemal Kılıçdaroğlu'nun kopya olduğu söylenen reklam kampanyasına değindi. Erdoğan, "Sayın muhalefet genel başkanı 'Benim adım Kemal' diyor. Siz bugüne kadar böyle bir çek, böyle bir senet duydunuz mu? Yeni öğrendik ki bu da kopyacıymış meğerse. Amerika'daki John Kerry'nin propaganda kampanyasında meğerse Kerry, 'Benim adım Kerry' diyormuş. O da oradan kopyalamış. Kılavuzu karga olanın, gerisini ben söylemiyorum. Ama biz bu noktada yabancı propagandist ya da bizim propaganda çalışmalarımızı yapacak ekiple çalışmadık. Biz kendi ekiplerimizle çalıştık. Kendi ekibimizi kurduk, oluşturduk, bunlarla çalıştık. Bizim her şeyimiz yerli" dedi.

Yerel Seçim 2014 Haberleri