Engelliler Sarayı projesi Türkiye’ye örnek olacak

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Dede Korkut Parkında verilen iftar yemeğinde engellilerle bir araya

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, engelliler ile birlikte iftar açtı

ÇAKIR: HEDEFİMİZ ENGELLİLERİMİZE ENGELSİZ BİR HAYAT SAĞLAMAK

Belediye Başkanı  Ahmet Çakır, Dede Korkut Parkında verilen iftar yemeğinde engellilerle bir araya geldi.

İftar yemeğine Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra Kent Konseyi Genel Sekreteri Ali Yıldırım, Engelliler Merkezi Müdürü Soner Yılmaz, engelli dernek yetkilileri, engelliler ile engelli yakınları katıldılar.

Ramazan ayının bolluk ve bereket ayı olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, engellilerle sık sık bir araya geldiklerini, engellilerin sorunlarının çözümü için sürekli diyalog halinde olduklarını söyledi.

Engelliler Merkezimiz önemli hizmetler veriyor

Engellilerle bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirten Başkan Çakır, “Engellilerimizden gelen her talebi ve engellilerimiz için sorun teşkil eden her konuyu çözmek için gayret ediyoruz. Aldığımız yeni otobüsler, engellilere uygun otobüsler. Cadde ve sokakları engelli vatandaşlarımızı düşünerek planlıyoruz. Yine aldığımız özel engelli araçları engellilerimizin hayatını kolaylaştırdı. Engellilerimizin büyük bir bölümü iftara gelirken bu araçları kullandılar. Özellikle sosyal ve kültürel alanda Engelliler Merkezimiz çok önemli hizmetler veriyor” dedi.

Engelli vatandaşlara dağıtılan 200’ün üzerindeki akülü aracın engelli vatandaşların eli-ayağı olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “İhtiyaç sahibi engelli vatandaşlarımızı tespit ederek ihtiyaçlarını  karşılamaya çalışıyoruz. Ayrıca Engelliler Merkezimizdeki eğitim çalışmalarında başarılı olan 110 dolayında kardeşimiz devlet memuru oldular. Bu merkezde açılan kurslarda engelli kardeşlerimiz el becerilerini geliştirerek, yeteneklerini ortaya çıkarıyorlar” şeklinde konuştu.

Örnek bir proje üzerinde çalışılıyor

Engellilerin hayatlarını daha da kolaylaştırmak amacıyla Engelliler Sarayı projesi üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Çakır, bu projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Bu proje Türkiye’ye örnek olacak. Bütün engellilerin gitmek isteyeceği bir merkez olacak. Her türlü sosyal donatıların olduğu güzel bir mekan yapacağız. Atölyeleri, salonları, sınıfları, kafeterya, yüzme havuzu, sinema salonları olan bir proje üzerinde çalışıyoruz. En büyük hedefimiz bu projeyi hayata geçirerek engellilerimize engelsiz bir hayat sağlamaktır” dedi.

Ramazan 2015 Haberleri