Endemik bir tür olan Kaleardı eriğinde hastalık ve zararlılara karşı kontroller yapıldı

Kaleardı eriğinde hastalık ve zararlıların önlenmesi amacıyla Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünden gelen uzman teknik personelleri ve Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince kontroller gerçekleştirildi.B...

Kaleardı eriğinde hastalık ve zararlıların önlenmesi amacıyla Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünden gelen uzman teknik personelleri ve Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince kontroller gerçekleştirildi.
Bayburt’ta yetiştiriciliği yapılan endemik türlerden olan Kaleardı eriğinde görülebilecek hastalık ve zararlıların önlenmesi, bitki bakımı, beslemesi, hastalık ilaçlanması, endemik olan bu türün gelecek nesillere aktarılabilmesi ve türün yok olmaması için bakım budama, gençleştirme ve çoğaltım teknikleri çerçevesinde Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünden gelen uzman teknik personelleri ile Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerince yetiştiricilerin bahçe kontrolleri yapıldı.
Yapılan kontrollerde personeller, yanlış tarım uygulamalarına karşı uyarılarda bulunurken, doğru teknikler hakkında yetiştiricilere bilgilendirdiller.

Yaşam Haberleri

Günebakan köyünde, sel riskinin ortadan kaldırılması amacıyla çalışma başlatıldı
Erzincan’da güzlük hububat ekimleri yapılıyor
Kastamonu’da Kiraz ağacı sonbaharda çiçek açtı
Mardin’de İl Afet Risk Azaltma Planı toplantısı yapıldı
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Didim Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi açıklaması
Altıeylül-Karaman projesi ile taşkın kontrol edilecek
Muş’ta afet risklerinin azaltılması için çalışmalar devam ediyor
Şırnak’ta Hilal Barajı’nda çok sayıda balık telef oldu
Doğa dostu emekli asker atık tahtalardan kuşlar için yuva yaptı
Karadeniz sahil yolundaki heyelan kameraya yansıdı