Elazığ’da kasım ayında çilek hasadı

Elazığ’ın Kuyulu köyü ve Gezin beldesinde yetiştirilen yerli çileğin kasım ayındaki hasadı yoğun ilgi görüyor. Kavaktepe köyü çiftçilerinden Abdullah Erbay, 25 dekar arazisinde yetiştirdiği albion türü çilekten 62 ton verim elde etti.E...

Elazığ’ın Kuyulu köyü ve Gezin beldesinde yetiştirilen yerli çileğin kasım ayındaki hasadı yoğun ilgi görüyor. Kavaktepe köyü çiftçilerinden Abdullah Erbay, 25 dekar arazisinde yetiştirdiği albion türü çilekten 62 ton verim elde etti.
Elazığ’ın Kuyulu köyü ve Gezin beldesinde yetiştirilen yerli çilek, kendine has aroması ve kokusuyla tüketicilerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Ancak yetişme süresi ve raf ömrü kısa olan bu çilek türünün hasadı, kasım ayında da devam ediyor. Kavaktepe köyü çiftçilerinden Abdullah Erbay, 25 dekar arazisinde yetiştirdiği albion türü çilekten 62 ton verim elde etti. Mayıs ayında başlayan çilek üretimi, hava sıcaklığı -3 derecenin altına düşmediği sürece kasım ayı boyunca sürecek. Elazığ’da yerli çileğin yanı sıra çeşitli çilek türleri de yetiştiriliyor. Kent genelinde 4 bin dekar alanda yapılan çilek üretiminden yıllık yaklaşık 10 bin ton ürün elde ediliyor ve dekara ortalama 2 bin 500 kilogram verim alınıyor.
Abdullah Erbay’ın bahçesinde düzenlenen çilek hasat etkinliğine İl Tarım ve Orman Müdürü Saadettin Taşkesen, İl Müdür Yardımcısı Vedat Ergün, kurum müdürleri, STK başkanları ve teknik personel katıldı.

Ekonomi Haberleri

Kul: “Terme, doğa sporlarının merkezi olacak”
TCMB Başkanı Karahan: “Asgari ücret tespitinde taraf değiliz”
Türk fintek sektörü, Singapur’daki fuarda yoğun ilgi gördü
Mersin’de bin 300 yıllık zeytin ağacından hasat yapıldı
Palamut sezonu sona eriyor
Mersin’de ’6. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu’ başladı
MediaMarkt yeni mağazasını Denizli’de açtı
TCMB Başkanı Karahan: “2024 ve 2025 yıl sonu enflasyon tahminlerimizi sırasıyla yüzde 44 ve yüzde 21 olarak yukarı yönlü güncelledik”
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: "Türkiye, dünyanın en büyük 11’inci ekonomisi"
ATO’dan “Sürdürülebilirlik Dünyasındaki Son Gelişmeler” semineri