Elazığ Çayda Çıra Film ve Sanat Şenliği

6. Uluslararası Elazığ Çayda Çıra Film ve Sanat Şenliği’nde bu yıl anne ve kadın teması işlenecek.

Elazığ Sinema Derneği'nce (ESİNDER) düzenlenen 6. Uluslararası Elazığ Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali'nde bu yıl ''anne'' ve bağlantılı olarak ''kadın'' temasının işleneceği bildirildi.

Elazığ Sinema Derneği'nden (ESİNDER) yapılan açıklama, her geçen yılla birlikte ismini ve faaliyetlerini daha geniş çevrelere duyuran Çayda Çıra Film Festivali komitesinin amacının, Anadolu'nun en etkin ve kalıcı Film ve Sanat Festivalleri'nden birisi olmak olduğu belirtildi.

Bu sebeple arka arkaya film seanslarının düzenlendiği bir festivalden ziyade ana hedef grubunun öncelikle Elazığ ve bölge halkı olması kaydıyla Anadolu insanının sinema ve görsel sanatlara olan ilgisini artırıcı etkinliklerin düzenlendiği bir festival olmanın hedeflendiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu amaçla, bu sene 12-17 Mayıs 2013 tarihleri arasında yapılması planlanan etkinlikte anne teması hem vefanın hem de bu çabanın gayreti ile işlenecektir. Anne ve bağlantılı olarak kadın temasının odak noktası alınacağı festivalde ödüllü uzun metraj ulusal film yarışması, ödüllü kısa film yarışması, konuk ülke uzun metraj film seçkileri, Elazığ film seçkileri, Türki Cumhuriyetler uzun metraj film seçkileri, resim ve fotoğraf sergileri, film söyleşileri, film çalıştayları ve atölyeler gala konserleri düzenlenecektir. Ayrıca E tipi cezaevi, çocuk bakım evleri, huzur evleri gibi dezavantajlı mekânlarda bulunan insanlarımız için de özel gösterimler planlanmaktadır.'' (TRT)

Sinema Haberleri

‘Testere’ Ödüle Doymuyor