Ekmeğe haksız fiyat artışına izin verilmeyecek

Ticaret Bakanlığı’ndan ekmek fiyatlarına yönelik yapılan açıklamada 'Halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda herhangi bir haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizmek isteriz' denildi.Ticaret Bakanlı...

Ticaret Bakanlığı’ndan ekmek fiyatlarına yönelik yapılan açıklamada "Halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda herhangi bir haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizmek isteriz" denildi.
Ticaret Bakanlığı, ekmek fiyatlarına yönelik fahiş fiyat artırımına izin verilmeyeceğini duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, temel gıda maddesi olan ekmeğin fiyatı üzerinde yapılacak spekülatif fiyat hareketleri toplumun genel refahını doğrudan etkilediğine dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:
"Bu bağlamda, piyasaya arz edilen ekmeklerin fiyat tarifeleri, Ticaret Odaları ve Esnaf Odaları tarafından yürürlüğe konulmaktadır. Fiyat tarifeleri, ekmeğin azami satış fiyatı üzerinden belirlenmekte olup, belirlenen bu tarifelerin üzerinde yapılan fiyatlandırmalar konusunda şikayetler alındığı zaman gerekli denetlemeler Ticaret Bakanlığı denetleme ekipleri tarafından hemen yapılmaktadır. Fahiş fiyat uygulamaları olarak tespit edilen denetim sonuçları, Ticaret Bakanlığı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından ’Haksız Fiyat Artışı’ olarak değerlendirilmekte, ve gerekli idari para cezaları uygulamaya konulmaktadır. Bu çerçevede, İstanbul başta olmak üzere 81 ilimizde ekmek fiyat tarifesini aşan uygulamalar neticesinde, ekmek satışını yapan işyerlerine 100 bin TL’den 1 milyon TL’ye varan tutarlarda idari para cezaları uygulanmaktadır. Bu doğrultuda, halkımızın temel gıdası olan ekmek konusunda herhangi bir haksız kazanç veya fırsatçılığa müsamaha gösterilmeyeceğinin altını çizmek isteriz. Ticaret Bakanlığı olarak, çalışmalarımızı titizlikle yürütmekte, ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için her türlü tedbiri almaktayız".

Türkiye Haberleri

Başkan Tekin: “Seyhanlının yararını düşünerek hareket ediyoruz”
HAK-İŞ emekçileri şehitler için dua ederek mesaiye başladı
Muğla Tazeleme Üniversitesi Kuşaklararası Etkileşim Çalıştayı gerçekleştirildi
Başkan Köksal: “Çok özel bir mirasın üstünde yaşıyoruz”
Beyoğlu’nda “Öğrenci Ye” projesi başladı
İzmir Körfezi’ni kurtaracak acil eylem planı hazır
Ümraniye Belediyesi’nden iki kuşak arası dayanışma ve farkındalık buluşması
Büyükçekmece Belediye Meclisi, Ekim ayı birinci toplantı yapıldı
"Dedeliğin, nineliğin modası geçti"
1. Bocce Turnuvası’nda kıyasıya bir mücadele yaşandı