Ehli Vicdan olanlar yaralanıyor!

Dünya açlıktan kıvranan Somalili, Arakanlı, Suriyeli Müslümanlar için yardım çağrısında bulunurken, halen bazı vakıf, dernek ve kurumlarımızın yüzlerce kişiye iftar vermek için yarışa girmeleri ehli vicdan olan herkesi yaralıyor...

MALTYA GÜNCEL - Malatya'daki bazı Sivil Toplum Örgütleri ve Vakıflar şaşalı iftar programları düzenlemek için cafcaflı davetiyeler basarak konuklarını davet ederken Ehli Vicdan STK'lar ise iftar sofraları için ödenecek fatura karşılıklarını binlerce kişiye iftar vermek için yardım hesaplarına gönderiyor.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez geçen hafta, Ramazan ayında, dünyanın gerçeklerinin unutulmaması, iftarların bir gösteriş ve reklam vesilesi haline getirilmemesi gerektiğinin altını çizen Görmez, şöyle konuşmuştu: "Sadece zenginlerin davet edilip fakirlerin unutulduğu, bu yüzden de Sevgili Peygamberimiz tarafından en kötü yemek olarak nitelendirilen sofralar kurmaktan ısrarla kaçınmalıyız." demişti.

Malatya Müftüsü aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Yusuf Gül, bu açıklamaları hiçe sayarak 1 Ağustos 2012 (Bugün) günü İnönü Üniversitesi Havuzbaşı Restorant'ta iftar yemeği vereceğini cafcaflı davetiyeler basarak konuklarını davet etmişti.

Bu davet kimlerin katılacağı merak konusu olurken "İFTAR SOFRASI"nın faturasını hangi kaynaktan karşılanacağı ayrı bir muamma olarak değerlendiriliyor.

Ramazan 2015 Haberleri