Eğitim ve eğlence Trafik Parkı’nda bir arada

Çocukların trafik kurallarını erken yaşta öğrenerek bilinçli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla Ümraniye Necip Fazıl Mahallesi’nde yer alan Trafik Eğitim Parkı, 23 Eylül’de yeni dönem eğitimlerine başlıyor.Parkta, ger...

Çocukların trafik kurallarını erken yaşta öğrenerek bilinçli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla Ümraniye Necip Fazıl Mahallesi’nde yer alan Trafik Eğitim Parkı, 23 Eylül’de yeni dönem eğitimlerine başlıyor.

Parkta, gerçek trafik şartlarına benzer tasarlanmış yollar, caddeler ve trafik işaretleri bulunuyor. Öğrenciler, uzman eğitmenler eşliğinde önce 1 saatlik teorik eğitim alıyor ardından özel olarak hazırlanan parkurlarda uygulamalı eğitimlerle trafik kurallarını öğreniyor. Akülü araçlarla yapılan uygulamalarda çocuklar, trafik ışıkları ve işaretlerine uymayı, yaya geçitlerinde güvenli yürümeyi ve iki araç arasındaki güvenli takip mesafesini öğreniyorlar.

Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda 4. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen bu eğitimler, son beş yılda 10 binden fazla öğrenciye trafik bilinci kazandırdı. 23 Eylül’de başlayacak yeni dönemde de birçok öğrenci Trafik Eğitim Parkı’nda hem eğlenerek hem de öğrenerek bilinçli birer yaya ve sürücü adayı olma yolunda önemli adımlar atacak.

Türkiye Haberleri

AYKART uygulaması ile toplu ulaşımda yeni dönem
KAYMEK’in özel güvenlik personeline yangın eğitimi
Tasarruf genelgesine takılan Tıp Fakültesi morfoloji binası için aciliyet girişimi
Pınarbaşı Belediyesi’nde meclis üyelerinden çalışanlara "sendika" mobbingi
Başkan Çerçioğlu ve Tetik’ten güç birliği mesajı
Talas’ta gelenek bozulmadı, öğrencilere elit karşılama
Başkan Büyükkılıç: “Kayserimizi tanıtma çabalarımızı başka türlü yorumlayanları vatandaşımızın vicdanına bırakıyoruz”
Aydın’da hünnap hasadı başladı
Kokoreç inovasyona uğradı, restoranların yeni gözdesi: Kokoasado
Van’da Ahilik Haftası kutlandı