Efteni Gölünde kuş sayımı yapıldı

DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Efteni Gölünde Düzce Üniversitesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümünden Prof. Dr. Akif Keten’in desteğiyle kuş sayımı yapıldı. Gölde 22 tür toplam 2 bin 111 kuş sayıldı.Efteni Gölünde kış ortası su kuşu s...

DÜZCE(İHA) – Düzce’nin Efteni Gölünde Düzce Üniversitesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümünden Prof. Dr. Akif Keten’in desteğiyle kuş sayımı yapıldı. Gölde 22 tür toplam 2 bin 111 kuş sayıldı.
Efteni Gölünde kış ortası su kuşu sayımı yapıldı. Düzce Üniversitesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümünden Prof. Dr. Akif Keten’in desteği ve Doğa Koruma Şube Müdürlüğü katılımı ile yapılan sayımda 22 tür ve 2 bin 111 adet su kuşu sayımı yapılmıştır. Yapılan sayımda Sakarmeke, Yeşilbaş, Kaşık gaga, Çamurcun, Fiyu, Küçük karabatak gibi türlerinin yanı sıra alanda ilk defa Ak kuyruklu kartal gözlemlendi.
Sayımın amacının ülkemizde kışlayan su kuşları hakkında elde edilen bilginin paylaşılması, alanların ve türlerin korunmasına katkı sağlamak olduğu belirtildi.

Yaşam Haberleri

Muğla Büyükşehir yangınlara tüm gücüyle müdahale etti
Muş’ta küçükbaş hayvanlar kar ve tipiye yakalandı
Ağzına misina dolanan kuş kurtarıldı
İnegöllüler doğayla buluşuyor
Huzur Şehri Projesi çevre bilinci etkinliği gerçekleştirildi
Şanlıurfalı girişimciden ücretsiz budama hizmeti
İtfaiyeciden yangının içinde kalan kaplumbağaya can suyu
Denizlililer ormanlar için el ele verdiler
Siirt’te önce Kahramanmaraş, ardından Malatya merkezli depremlerden etkilenen ev büyük hasar gördü
“Türkiye’nin tam ortası Yozgat” totemleri dikkat çekiyor