Dünya Futbol Günü D-Smartta kutlandı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, bu yıl aldığı kararla futbolun bazı diğer spor dalları gibi dünya barışına, kalkınmaya katkı yaptığı bu nedenle de özel bir günle kutlanması gerektiği belirtildi ve 25 Mayıs’ın ’Dünya Futbol Günü’olara...

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, bu yıl aldığı kararla futbolun bazı diğer spor dalları gibi dünya barışına, kalkınmaya katkı yaptığı bu nedenle de özel bir günle kutlanması gerektiği belirtildi ve 25 Mayıs’ın ’Dünya Futbol Günü’olarak kutlanmasına oy birliğiyle karar verildi.
BM Genel Kurulu’nun mayıs ayında yaptığı toplantıda, 25 Mayıs’ın ’Dünya Futbol Günü’olarak kutlanmasına oy birliğiyle karar verildi. Birleşmiş Milletler, 25 Mayıs’ta tüm ülkeleri, uluslararası organizasyonları, sivil toplum örgütlerini ve özel sektörü Dünya Futbol Günü’nü kutlamaya davet etti. D-Smart da Dünya Futbol Günü’nü spor gazetesine verdiği ilanla kutladı.
İlanda, “Bugün, çoraptan top yapıp yanlışlıkla vazo kıranların, 3 korner 1 penaltı diyenlerin, markete gitmeye üşenip yüzlerce kilometre ötedeki deplasmana koşanların günü. Bugün, çocukken futbolcu olma hayali kuranların, 90 artıda gelen gole çocuk gibi sevinenlerin günü” ifadeleri yer aldı. İlan, kısa sürede sosyal medyada konuşulan konular arasına girdi.

1924 Yaz Olimpiyatları dikkate alındı
25 Mayıs’ın Dünya Futbol Günü olarak belirlenmesinde 1924 Yaz Olimpiyatları esas alındı. Bundan tam 100 yıl önce olimpiyatlardaki futbol müsabakaları 25 Mayıs 1924’te başlamıştı. Bu nedenle Birleşmiş Milletler, 25 Mayıs’ın Dünya Futbol Günü olması kararını aldı.

Spor Haberleri

Bodrum FK’nın mutlu günü
Galatasaray Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı sona erdi
Elazığ TSO Başkanı Alan’dan Elazığspor’a prim
Bahçelievler Belediyesi Kadın Voleybol Takımı kendi evindeki ilk Sultanlar Ligi maçını 3-0 kazandı
Bursaspor moral yemeğinde bir araya geldi
Nilüfer Belediyespor zirve yürüyüşünü sürdürüyor
Dursun Özbek: "Florya projesi için kimsenin endişesi olmasın"
Galatasaray’da yönetim kurulu ibra edildi
Galatasaray Spor Kulübü Yıllık Olağan Genel Kurulu Toplantısında, yönetim kurulunun faaliyetleri oy çokluğu ibra edildi.
Galatasaray, Antalyaspor maçı hazırlıklarını sürdürdü