Diyarbakır’da gürültü kirliliği denetimleri sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gürültü yönetmenliği çerçevesinde umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde gürültü kirliliği denetimi yaptı.Büyükşehir Belediyesi, insan sağlığını etkileyen gürültü kirliliğiyle mücadele amacıyla ’Çe...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gürültü yönetmenliği çerçevesinde umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde gürültü kirliliği denetimi yaptı.
Büyükşehir Belediyesi, insan sağlığını etkileyen gürültü kirliliğiyle mücadele amacıyla ’Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği’ çerçevesinde umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirerek çalışmalarını sürdürüyor.
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı ekipler, Yenişehir ilçesinde bulunan Sanat Sokağında canlı müzik yayını esnasında yasal sınırı aşarak gürültü kirliliğine neden olan işletmeleri, ses ölçüm cihazıyla tespit edip kamerayla kayıt altına aldı, ardından durum tespit tutanağı tuttu.
Denetimde ses yüksekliğiyle vatandaşların rahatsız olmaması için işletmeleri bilgilendirildi, gürültü kirliliğinin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirleri anlatıldı. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı ekipler denetimlerine aralıksız devam edecek.

Yaşam Haberleri

Antalya’nın Nijeryalı Cüce Keçileri: Avuç içine sığıyorlar, görenler biblo sanıyor
Konya’da 8.3 milyon dekar mera alanında hayvancılığa büyük destek
Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir atölye yok
ESDAĞ üyeleri hem hayvanları besledi hem de çöp topladı
Selden sonra caddeler tazyikli suyla yıkandı
Siirt’te ’Işık Hadisesi’ bulut nedeniyle gerçekleşmedi
Çameli doğasını korumak için el ele verdi
Sel ve heyelandan torunları ile birlikte mağaraya sığınarak kurtuldu
Bitlis, yaklaşık 300 kuş türüne ev sahipliği yapıyor
Armut ağacı sonbaharda çiçek açtı