Diyarbakır Ak Parti İl Başkanlığından, Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nin isminin değiştirilmesine tepki

DEM’li Büyükşehir Belediyesi’nin Sezai Karakoç’un isminin verildiği kongre merkezinin ismini “ÇandAmed” olarak duyurmaya başlamasına Diyarbakır AK Parti’den tepki geldi.Diyarbakır AK Parti İl Başkanı Avukat Mehmet Raşit Ocak, sosyal me...

DEM’li Büyükşehir Belediyesi’nin Sezai Karakoç’un isminin verildiği kongre merkezinin ismini “ÇandAmed” olarak duyurmaya başlamasına Diyarbakır AK Parti’den tepki geldi.
Diyarbakır AK Parti İl Başkanı Avukat Mehmet Raşit Ocak, sosyal medya platformu X’de yaptığı paylaşımında, “Diyarbakırlı olan rahmetli Sezai Karakoç siyaset üstüdür, şair, yazar ve fikir insanıdır. Edebiyatımızın müstesna ismi, büyük mütefekkir ve şair Sezai Karakoç’un isminin Kültür Merkezimize verilmesi halkımızın ortak iradesi, ortak kararıdır. DEM’li belediyenin ’oldu bitti’ ile Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nin ismini sessiz sedasız değişmeye kalkması, Diyarbakırımıza, sanatımıza, özümüze, kültürümüze ve halkımıza ihanettir, bu ihanetten vazgeçin” dedi.

Siyaset Haberleri

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Iğdır’da
Dışişleri Bakanlığı: "İsrail’in, Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne yönelik saldırısını kınıyoruz"
Dışişleri Bakanlığı: "İsrail’in, Lübnan’da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü’ne (UNIFIL) yönelik saldırısını kınıyoruz."
Başkan Akın logo iddialarına cevap
Fransa, İsrail’den UNIFIL saldırısı hakkında açıklama talep etti
Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin teklif kabul edildi ve yasalaştı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Türkmenistan’da
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sırbistan’da
CHP Genel Başkanı Özel: "Artık ana muhalefet olmayı değil, birinci parti olmayı ve bu milletin yüzünü güldüren parti olmayı konuşuyoruz"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İsrail’in uyguladığı devlet terörünün karşısında durmak hepimiz için vicdani zorunluluktur"