Dışişleri Bakanlığından ABD’nin GKRY’ye silah ambargosunu kaldırma kararını uzatması sonrası açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) silah ambargosunu kaldırma kararının uzatılması sonrası açıklama yaptı.Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, adadaki silahlanm...

Dışişleri Bakanlığı, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) silah ambargosunu kaldırma kararının uzatılması sonrası açıklama yaptı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, adadaki silahlanmayı artıracağı vurgulanarak, “ABD’nin, 2020 Eylül ayında GKRY’ye yönelik silah ambargosunu kaldırma yönünde aldığı, 2022 yılında kapsamını genişlettiği ve 2023 yılında uzattığı kararı, 1 Ekim 2024 tarihi itibarıyla bir yıllığına yeniden uzatacağı açıklanmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanlığı tarafından bu konuyla ilgili yapılan açıklamada kayıtlı görüşlere iştirak ediyoruz. Söz konusu vahim hata, adadaki silahlanmayı artıracak ve bölgedeki hassas dengelere zarar verecektir. GKRY’nin artan silahlanma faaliyetleri karşısında, KKTC’nin savunma ve caydırıcılık kabiliyetini artıracak her türlü önlemi alacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Siyaset Haberleri

CHP: "Ediz Ün, adli süreç tamamlanana kadar partimizden istifa etmeyi talep etmiş, bu talebi uygun görülmüştür"
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Netanyahu: "Nasrallah’ın öldürülmesi belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için temel şarttı”
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “Filistinli sivillerin Amerikan silahlarıyla öldürülmesi derhal durdurulmalıdır"
ABD Başkan Yardımcısı Harris’ten şaşırtan açıklama: "Bugün, Hizbullah’ın kurbanları bir nebze de olsa adalete kavuşmuştur"
Lübnan’da 3 günlük yas ilan edildi
Dışişleri Bakanı Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Gil ile görüştü
Filistin Devlet Başkanı Abbas: “Lübnan halkına en içten taziyelerini sunuyorum”
ABD Başkanı Joe Biden, "Hasan Nasrallah ve liderliğini yaptığı terörist grup Hizbullah, 40 yıllık terör saltanatı boyunca yüzlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumluydu. İsrail hava saldırısında hayatını kaybetmesi, ar...
Dışişleri Bakanı Fidan, ABD Müslüman Kuruluşlar Konseyi Genel Sekreteri Cemal ile görüştü