Dışişleri Bakanlığı: “İsrail’in Lübnan’ı hedef alması bölgeyi kaosa sürükleme çabasının yeni bir aşamasıdır”

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Lübnan’ı hedef alan saldırılarının tüm bölgeyi kaosa sürükleme çabasının yeni bir aşaması olduğunu belirterek, 'Uluslararası barış ve güvenliği korumakla sorumlu kurumların ve uluslararası toplumun gerekli ted...

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in Lübnan’ı hedef alan saldırılarının tüm bölgeyi kaosa sürükleme çabasının yeni bir aşaması olduğunu belirterek, "Uluslararası barış ve güvenliği korumakla sorumlu kurumların ve uluslararası toplumun gerekli tedbirleri gecikmeksizin alması şarttır” dedi.
Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’in Lübnan’ı hedef alan saldırıları, İsrail’in tüm bölgeyi kaosa sürükleme çabasının yeni bir aşamasıdır. İsrail’e kayıtsız şartsız destek veren ülkeler, Netanyahu’nun siyasi çıkarları uğruna kan dökmesine yardım etmektedirler. Başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası barış ve güvenliği korumakla sorumlu kurumların ve uluslararası toplumun gerekli tedbirleri gecikmeksizin alması şarttır” ifadelerine yer verildi.

Siyaset Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen 15’inci Türkiye Yatırım Konferansı çerçevesinde Amerikalı ve Türk iş adamlarıyla bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz’u kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan: “Güvenlik Konseyi başta olmak üzere Birleşmiş Milletler’de kapsamlı bir reforma gidilmesi gerektiği aşikardır”
TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimde bir an evvel adil ve kalıcı bir barışın olması için elimizden gelen her türlü arabuluculuğu ortaya koymaya çalışıyoruz”
Başkan Köymen, Büyükbakkalköy sakinleriyle buluştu
Suudi Arabistan Milli Günü Ankara’da kutlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: “İran’ın nükleer silah yapmak gibi bir niyeti yok”
Bakan Uraloğlu: "Küresel ölçekli çalkantılar, yakın bölgemizde yaşanan çatışmalar Türkiye’nin önemini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi al Sabah’ı kabul etti