Dışişleri Bakanlığı İsrail Başbakanlık Ofisinin sosyal medya platformunda yaptığı paylaşım hakkında açıklamada bulundu

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanlık Ofisinin sosyal medya platformunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu marjında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısını kabulüne ilişkin yapılan paylaşım hakkında açıklamada b...

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Başbakanlık Ofisinin sosyal medya platformunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulu marjında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısını kabulüne ilişkin yapılan paylaşım hakkında açıklamada bulundu. Açıklamada, “İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamayı, İsrail’in işlemekte olduğu soykırım suçunu örtbas etme çabası olarak görüyoruz” denildi.
Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, BM Genel Kurulu marjında UCM Başsavcısını kabulüne ilişkin olarak İsrail Başbakanlığı tarafından yapılan paylaşım hakkında yazılı açıklamada bulundu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“İsrail’in işlemekte olduğu soykırım suçunu örtbas etme çabası olarak görüyoruz. İsrail’in Cumhurbaşkanımıza yönelik ithamları, esasen suçluluk psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değildir. İsrail ve destekçilerinin uluslararası mahkemeleri itibarsızlaştırma gayretlerini de ibretle izliyoruz. Soykırım ve tüm bölgeyi ateşe atma çabalarını sürdüren Netanyahu ve hükümeti, işledikleri suçların hesabını uluslararası mahkemelerde mutlaka vereceklerdir. Türkiye bu süreçte masum Filistin halkının ve bölgedeki tüm dost ve kardeşlerinin yanında durmaya devam edecektir.”

Siyaset Haberleri

Emine Erdoğan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’le görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ı kabul etti
Milli Savunma Bakan Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ı kabul etti.
Emine Erdoğan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM konuşmasına ilişkin paylaşım
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Lübnan saldırıları) ABD burada kesinlikle tavrını açık, net ortaya koymalı ve İsrail’in yanında değil karşısında yerini almalı"
Biden, dördüncü ve son defa BM Genel Kurulu’na hitap etti: "Tarihte yine bir kırılma noktasındayız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis’i kabul etti
Emine Erdoğan’dan "Gelin Hazineleri: Osmanlı ve Anadolu Çeyizlerinde Bir Yolculuk" programına ilişkin paylaşım