Dijital dönüşümde Tokat’tan örnek proje

Tokat’ta düzenlenen “Dijital Girişimcilik: Oyun Geliştirme Atölyesi” ile gençler, sanal gerçeklik ve oyun geliştirme alanında temel beceriler kazanıyor.Tokat’ta, gençlerin dijital girişimcilik becerilerini geliştirmek ve Türkiye’nin di...

Tokat’ta düzenlenen “Dijital Girişimcilik: Oyun Geliştirme Atölyesi” ile gençler, sanal gerçeklik ve oyun geliştirme alanında temel beceriler kazanıyor.
Tokat’ta, gençlerin dijital girişimcilik becerilerini geliştirmek ve Türkiye’nin dijital oyun sektöründe ilerlemesine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen “Dijital Girişimcilik: Oyun Geliştirme Atölyesi” yoğun ilgiyle başladı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) iş birliğiyle hayata geçirilen proje, Yeşilırmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki BİTOKA salonunda gerçekleştiriliyor. 2 Aralık’ta eğitimlerine başlayan atölyeye, yoğun başvurular arasından seçilen 24 genç katılımcı dahil oldu. Katılımcılar, 48 saatlik yoğun eğitim programında “Unreal Engine ile Oyun Geliştirme” ve “XR Uygulama Geliştirme” gibi ileri düzey içeriklerle dijital oyun sektörü hakkında kapsamlı bilgi edinme fırsatı yakalıyor.

“Gençleri geleceğin teknolojisi olan sanal gerçeklik konusuna hazırlıyoruz”
Bilgisayar öğretmeni Kemal Özlü, atölyenin gençlere sanal gerçeklik teknolojisiyle oyun geliştirme becerileri kazandırmayı hedeflediğini belirterek, “Oyun oynamayı seven gençlerimizi, bu oyunları üretebilecek seviyeye getirmek istiyoruz. Özellikle sanal gerçeklik teknolojisiyle gençlerimizi geleceğin teknolojilerine hazırlıyoruz. Bu kurs, başlangıç seviyesinde olsa da katılımcıları temel kodlama ve sanal gerçeklik uygulamaları geliştirecek bir seviyeye ulaştırmayı amaçlıyor,” dedi.
Atölye, Tokat ve çevresinde yerli ve milli yazılımcılar yetiştirerek Türkiye’nin teknoloji alanındaki gelişimine katkı sunmayı hedefliyor.

Dijital dönüşümde Tokat’tan örnek projeDijital dönüşümde Tokat’tan örnek proje

Teknoloji Haberleri

Enerjimiz Eşit Meslek Liseleri Projesi’nin kapanış toplantısı yapıldı
Teknolojinin yeni tehlikesi: Duygusal yapay zeka
KBÜ öğrencileri Türkiye’nin çip üretiminde bağımsızlık hedefliyor
BARÜ’de 8. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı hazırlıkları başladı
Manisa Büyükşehir’den Hayatı Kolaylaştıran Teknolojik Yenilik
Denizli Bilim Merkezi ‘Yılın Öğretmeni’ ve öğrencilerini ağırladı
’Bilim Merkezi ve Planetaryum’da sona doğru
BTK Akademi’den “Yapay Zeka Zirvesi”
"İlkadım Kent Rehberi" yenilenen yüzüyle hizmette
Konya Bilim Merkezi 2024’te de 351 bin ziyaretçi ile bilimsel faaliyetlerin merkezi oldu