DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan:

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Biz demokrasi için, temel hak ve özgürlükler için çok büyük bir mücadele veriyoruz. Ama bu mücadelenin esasında da diyaloğu esas alıyoruz. Yani diyalog bazlı yapıyoruz” dedi.TBMM Başkanı Numan K...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Biz demokrasi için, temel hak ve özgürlükler için çok büyük bir mücadele veriyoruz. Ama bu mücadelenin esasında da diyaloğu esas alıyoruz. Yani diyalog bazlı yapıyoruz” dedi.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un anayasa görüşmeleri devam ediyor. Görüşmeden sonra Babacan gazetecilere açıklama yaptı. Babacan, anayasa çalışmalarıyla ilgili “Tüm siyasi partiler içerisinde en çok hazırlık yapan ve bu konuya en fazla zaman harcamış, emek harcamış partilerden birisiyiz” dedi.
Babacan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile yapılan anayasa görüşmesinin “işbirliği değil diyalog temelli” olduğunu belirterek, “Biz demokrasi için, temel hak ve özgürlükler için çok büyük bir mücadele veriyoruz. Ama bu mücadelenin esasında da diyaloğu esas alıyoruz. Yani diyalog bazlı yapıyoruz. Dolayısıyla bu diyalog bazlı çalışmamız çerçevesinde de ben yarın Sayın Özgür Özel’e bir ziyarette bulunacağım. Arkasından pazartesi günü de Müsavat Dervişoğlu’na bir ziyarette bulunacağım. Ve daha sonra da belli bir çerçevede siyasi partilerle diyalog zeminimizi sağlam bir şekilde yürütmenin gayreti içerisinde olacağım" diye konuştu.

Siyaset Haberleri

Trump’tan 7 Ekim açıklaması: “Ben başkan olsaydım asla gerçekleşmezdi”
Eski İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Eiland’tan savaş eleştirisi
Tunus’ta Kays Said yeniden cumhurbaşkanı seçildi
Silivri Belediyesi ekim ayı meclis toplantısı yapıldı
Bakan Kacır: “Savunma sanayiinde yerlilik oranımız yüzde 20’lerden yüzde 80’lere yükseldi”
Bakan Blinken, Mısırlı mevkidaşı Abdellaty ile Orta Doğu’yu görüştü
Adalet Bakanı Tunç: "İyi hal indirimi tartışmalı, toplumdan gelen eleştirileri dikkate almalıyız"
Ermenistan Cumhurbaşkanı Khachaturyan: “Azerbaycan’la barış anlaşmasının COP29 öncesinde imzalanmasını umuyorum”
Fransa Dışişleri Bakanı Barrot, Filistin Başbakanı Mustafa ile görüştü
İran Dışişleri Bakanı Arakçi: “İsrail’in her türlü yeni macera arayışına ve eylemine karşı daha güçlü ve uygun bir yanıt verilecek”