Destici: BBP seçimlere katılacak

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici, partisinin yarınki seçimlere katılacağını, bundan kesinlikle geri dönüş olmadığını söyledi.

Mustafa Destici, BBP Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada, BBP Genel Başkanı, Türk-İslam dünyası birliği davasının önderi, dürüstlüğü ve vakarı ile milletin kalbinde taht kuran Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasını sürdürmekte kararlı olduklarını ifade etti.

Demokrasi şehidi Yazıcıoğlu'nun, uğruna hayatını ortaya koyduğu davanın, elim kazadan sonra kesintiye uğrayacağının düşünülemeyeceğini belirten Destici, şöyle devam etti:

''Gönüldaşlarımızın ve milletimizin tüm fertlerinin kutlu davaya sahip çıkmalarını ve genel başkanımızın emeklerini boşa çıkarmamalarını bekliyoruz. Onun davasını dava kabul eden mensuplarımız, genel başkanımızın maneviyatını yanında hissederek yoluna devam edecek. Onun kurmuş olduğu Büyük Birlik Hareketi'ni en yüksek noktaya çıkarmak için her türlü fedakarlığı tüm teşkilat mensuplarımız ve bizi sevenlerimiz yerine getirecektir.

Bu vesileyle, genel başkanımızın kaza anından bugüne kadar bütün Türk-İslam aleminden gördüğümüz teveccühe basın huzurunda bir kere daha binlerce teşekkür ediyor ve büyük Türk milletini genel başkanımızın aziz hatırasına sahip çıkmaya davet ediyoruz.''

Destici, açıklamasının ardından bir gazetecinin, ''Seçimlere katılmayacağınız yönünde söylentiler var. Katılacak mısınız?'' sorusu üzerine, Yazıcıoğlu'nun bir mitingden diğer bir mitinge giderken hayatını kaybettiğini ve Çağlayancerit'teki son mitinginde, ''Adaylarımızı sizlere, sizi de Allah'a emanet ediyorum'' dediğini hatırlatarak, BBP'nin tüm teşkilatlarının Yazıcıoğlu'nun mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini söyledi. Destici, ''BBP, yarınki seçimlere elbette katılacaktır. Bundan kesinlikle bir geri dönüş yoktur. Ama biz burada bunları konuşacak konumda değiliz. Ben sadece genel başkanımızın bu sözünü bir kere daha hatırlatıyorum. Adaylarımızı milletimize, milletimizi de Allah'a emanet ediyorum'' diye konuştu.

Cenaze töreniyle ilgili soru üzerine Destici, düzenlemeye ilişkin çalışmaların sürdüğünü, yakın zamanda konuyla ilgili açıklama yapılacağını bildirdi.

Bu arada, ziyaretçilerin duygularını kaleme almaları için BBP Genel Merkezi önünde taziye defteri açıldı.

Yerel Seçim 2014 Haberleri