Denizden çıkan lastikler, tamircide bile yok

Balıkesir’in Erdek ilçesi Erdek Limanı’nda ODTÜ’lü dalgıçlar tarafından gerçekleştirilen dip temizliği, deniz dibindeki çevre kirliliğinin boyutlarını gözler önüne serdi.Temizlik çalışmaları sırasında suyun altından çöp konteynerleri,...

Balıkesir’in Erdek ilçesi Erdek Limanı’nda ODTÜ’lü dalgıçlar tarafından gerçekleştirilen dip temizliği, deniz dibindeki çevre kirliliğinin boyutlarını gözler önüne serdi.
Temizlik çalışmaları sırasında suyun altından çöp konteynerleri, su deposu, çeşitli boyutlarda araba lastikleri, naylon brandalar, yüzlerce cam ve plastik şişe, plastik sandalyeler, koltuklar, mutfak eşyaları (tabaklar, bardaklar, tencereler, çatal, kaşık ve bıçaklar), radyo ve teypler, cep telefonları, mikserler, giyim eşyaları (tişörtler, çizmeler) ve cüzdanlar çıkarıldı.
Bu eşyalar, liman sahilinde gezinen vatandaşların ilgisine sunulurken, liman dibinden çıkarılan atıklar çevre kirliliğine karşı farkındalık oluşturmayı amaçladı. Temizlik sonrası yapılan açıklamalarda, denizlerin korunması ve çevre bilincinin artırılmasının önemi bir kez daha vurgulandı.
Vatandaşlar, deniz diplerinden çıkan bu tür atıkları gördüklerinde gözlerine inanamadı. Yetkililer, denizlerin temiz tutulması gerektiğini ve liman çevresine daha dikkatli davranılması gerektiğini belirtti.

Denizden çıkan lastikler, tamircide bile yokDenizden çıkan lastikler, tamircide bile yok

Yaşam Haberleri

Batman’da yaklaşık 100 dönüm anız yangında kül oldu
Nazilli’de yeni yol açma çalışmaları sürüyor
Giresun’un Kulakkaya Yaylası’nda geleneksel armut pekmezi yapımı başladı
Akyol Yaya Alt Geçidi, vatandaşların fırçalarıyla renklendi
Kokarca ile mücadelede işbirliğine gittiler
Kahverengi kokarcaya karşı topyekun kışlak mücadelesi
Bektaş Yaylası’nda fidan dikim etkinliği düzenlendi
Asfalt serme çalışmaları sürüyor
Kızılcık köyüne kesintisiz içme suyu
Yığılca’da köylerde itfaiye için hatlar açılıyor