Darende'de Kadın Meclis Üyesi Adayı Sıkıntısı

AK Parti Darende Belediye Başkan adayı Eser, kadınlarla yemekte bir araya gelip projelerini anlattı

MALATYA - AK Parti Darende Belediye Başkan adayı Süleyman Eser, ilçede yaşayan kadınlarla yemekte bir araya gelip projelerini anlattı.

Bir otelde düzenlenen yemekte konuşan Eser, belediye meclis üyeliği için kadın bir aday olmasını çok istediklerini belirterek, "Başbakanımız, bizzat telefonla arayarak seçim çalışmalarımız ve meclis üyelerimizle ilgili değerlendirme bulunup, neden bir kadın adayın mecliste yer almadığını sordu. Kadınları temsil etmesi, yönetime ortak olmalarını çok arzu etmemize rağmen ikna çabalarımızın sonuçsuz kaldığını üzülerek kendilerine ilettim. Ama ben inanıyorum ki hanım kardeşlerimiz ilçemizin daha güzel ve yaşanabilir bir yer olması amacıyla her türlü desteği bizlere verecektir" diye konuştu.

Eser, kadınların ilçede rahatça dinlenebilecekleri, sportif ve sosyal aktivitelere katılacakları alanlar oluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yapacakları hizmetlerle herkesin huzur ve sağlıklı yaşamasını istediklerini dile getiren Eser, "İşsizliğe çare bulmak, kadınlarımızın ticari ve sosyal yaşamda daha etkin olmalarını planlıyoruz. Darendeliler her yerde girişimcilikleri, ticari dehaları ile ön plana çıkan insanlardır. Kendilerine fırsat ve imkan verildiğinde kadınlarımız özellikle turizmle ilgili alanlarda güzel çalışmalara imza atacaklardır" dedi.

Yemeğe katılanlardan Saadet İlhan, kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı Eser'e teşekkür ederek, "İlk defa ilçemizde bir yerel yönetici hanımlara değer verdiğini göstermek amacıyla böylesine güzel bir davet vererek bizleri dinledi. Bu vizyonla güzel çalışmalara imza atacağınıza eminiz" ifadesini kullandı.

Yerel Seçim 2014 Haberleri