Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "OVP’de öngördüğümüz yüzde 1,7 hedefimize rahatlıkla ulaşmayı öngörüyoruz"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Dış ticaret açığımızdaki iyileşme ve hizmet gelirlerimizin artmasıyla cari açığın azalmaya devam etmesini ve 2024 yılı sonunda cari açığın milli gelire oranı için OVP’de öngördüğümüz yüzde 1,7 hedefi...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Dış ticaret açığımızdaki iyileşme ve hizmet gelirlerimizin artmasıyla cari açığın azalmaya devam etmesini ve 2024 yılı sonunda cari açığın milli gelire oranı için OVP’de öngördüğümüz yüzde 1,7 hedefimize rahatlıkla ulaşmayı öngörüyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından azalan cari açığa ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yılmaz açıklamasında, "Dış ticaret açığındaki iyileşmeye hizmetler dengesinin de destek vermesiyle cari işlemler dengesindeki olumlu gidişatın 2024 yılı Ağustos ayında da korunduğunu görüyoruz. Cari işlemler dengesi 2024 yılı Haziran ve Temmuz aylarından sonra ağustos ayında da 4,32 milyar dolar fazla verdi. 2024 yılı Ağustos ayı itibarıyla yıllıklandırılmış cari açık 11,25 milyar dolara geriledi" dedi.

"OVP’de öngördüğümüz yüzde 1,7 hedefimize rahatlıkla ulaşmayı öngörüyoruz"
OVP’de yüzde 1,7 hedefine rahatlıkla ulaşmayı öngördüklerini belirten Yılmaz, açıklamasına şöyle devam etti:
"Makroekonomik ve finansal göstergelerden aldığımız olumlu sonuçlar, uyguladığımız ekonomi programımızın etkinliğini göstermektedir. Dış ticaret açığımızdaki iyileşme ve hizmet gelirlerimizin artmasıyla cari açığın azalmaya devam etmesini ve 2024 yılı sonunda cari açığın milli gelire oranı için OVP’de öngördüğümüz yüzde 1,7 hedefimize rahatlıkla ulaşmayı öngörüyoruz."

Ekonomi Haberleri

Bakan Işıkhan: "(Asgari ücret) En son kararı asgari ücret tespit komisyonu belirledikten sonra maksimum faydayı elde edecek noktada asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz."
Tüm Yediemin İşletmecileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Gülşan: "Bu arabalar benimle mezara kadar gidecek mi?"
İpekle muz lifi buluştu, yeni kumaş elde edildi
"GES Tebliği’nde süre 2025 sonuna ertelensin" talebi
Uluslararası taşımacılık yapan firmalardan ’trafik sigortası’na ilişkin talepler
Sivas, Tokat ve Yozgat’ta yaz aylarında elektrik tüketiminde artış yaşandı
BAKA, pilot bölge seçildiği projenin tanıtım toplantısını düzenledi
Artvin Valisi Turan Ergün: "Yusufeli Barajı ülke ekonomisine yıllık 6 milyar katkı sağlıyor"
Zonguldak kestane balının kalitesi dünyaya ulaştı
Sinop’ta 532 kırsal kalkınma projesi