Cumhurbaşkanı Erdoğan, UCM Başsavcısı Han’ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak için geldiği New York’taki Türkevi’nde Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan’ı kabul etti.Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede İsrail’in...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak için geldiği New York’taki Türkevi’nde Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Karim Khan’ı kabul etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede İsrail’in Gazze’de bir soykırıma imza attığını, Netanyahu yönetiminin uluslararası hukuku ve insan haklarını çiğnemekten çekinmediğini, kendilerini durduracak bir güç olmadığı yanılgısıyla pervasız bir biçimde katliamlarına yenilerini eklemek için planlar yaptıklarını ifade etti. İsrail’in işlediği suçların hesabını vermesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası hukuka olan güveni korumak için İsrail’e yönelik Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde açılan soykırım davasının sonuçlanmasının ve soykırım suçlularının hak ettiği cezaları almasının son derece önemli olduğunu, Türkiye’nin soykırım suçunun somut kanıtlarla tespiti için elinden gelen gayreti göstermeye devam edeceğini söyledi.

Siyaset Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Scholz’u kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan: “Güvenlik Konseyi başta olmak üzere Birleşmiş Milletler’de kapsamlı bir reforma gidilmesi gerektiği aşikardır”
TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Rusya-Ukrayna arasındaki gerilimde bir an evvel adil ve kalıcı bir barışın olması için elimizden gelen her türlü arabuluculuğu ortaya koymaya çalışıyoruz”
Başkan Köymen, Büyükbakkalköy sakinleriyle buluştu
Suudi Arabistan Milli Günü Ankara’da kutlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: “İran’ın nükleer silah yapmak gibi bir niyeti yok”
Bakan Uraloğlu: "Küresel ölçekli çalkantılar, yakın bölgemizde yaşanan çatışmalar Türkiye’nin önemini tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuveyt Veliaht Prensi al Sabah’ı kabul etti
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Stylianides ile görüştü