Çocuk nörolojisi uzmanı uyardı: "Çocuklarda teknolojik cihaz kullanımına sınır konulmalı"

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, 'Okul öncesi dönemde teknolojik cihazının günlük kullanım süresi 1 saati geçmemelidir. İlk ve ortaokul döneminde ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati aşmamalı...

Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, "Okul öncesi dönemde teknolojik cihazının günlük kullanım süresi 1 saati geçmemelidir. İlk ve ortaokul döneminde ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati aşmamalıdır" dedi.

Liv Hospital Samsun Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, çocuklarda teknolojik cihaz kullanımı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Ömer Faruk Aydın, zorunlu durumlar dışında belli kurallar çerçevesinde ve belirli sürelerle çocukların teknolojik cihazları kullanmasına izin verilmesinin uygun olabileceğini söyledi. 2 yaşından küçük çocukların teknolojik aletlerin kullanmasının önerilmediğini vurgulayan Prof. Dr. Aydın, “Çünkü dil, zihinsel, hareket ve sosyal-duygusal becerilerin gelişimi için anne-baba ve diğer yetişkinlerle sosyal etkileşim gereklidir. Okul öncesi dönemde, günlük kullanım süresi 1 saati geçmemelidir. İlk ve ortaokul döneminde ise hafta içi okul günlerinde 1 saat, tatil günlerinde ise 2 saati aşmamalıdır” diye konuştu.

"Uykudan önce kullanılmamalı"
Uykudan önceki 1 saatlik zaman diliminde dijital elektronik aletlerin kullanımının önerilmediğini belirten Prof. Dr. Aydın, “Ayrıca, kullanılacak sürenin bölünerek birkaç seferde kullanılması uygun olabilir. Ancak eğitim amaçlı kullanımlar, görüntülü görüşmeler veya konuşmalar bunun dışında tutulabilir” şeklinde konuştu.

"Uygun sınırlar konulmalıdır"
Günümüzde, çocuklar ve ergenler arasında dijital elektronik aletlerin yaygın kullanılmasının, bu araçların eğlence aracı haline gelmesine ve özel dillerin oluşmasına yol açtığını söyleyen Prof. Dr. Aydın, “Ayrıca, sosyal iletişimde önemli bir rol oynamakta ve teknolojiyle olan bağlantılarını sağlamaktadır. Özellikle okul öncesi dönemde, anne-baba etkileşimine açık ve doğru programlarla teknolojik aletlerin çocuklar üzerinde olumlu etkileri olabilir. Uygun kullanım kuralları ve sınırlamalar çerçevesinde bu araçların faydalı olabileceği unutulmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Sağlık Haberleri

Çankırı’da Acil Sağlık Hizmetleri 24 saat teyakkuzda bekliyor
Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nde sanat ve sporla ruh sağlığı destekleniyor
Kan bağışçısı getiren öğrenciye madalya veriliyor
‘Bebeğinizi gebeyken de emzirmeye devam edebilirsiniz’
VM Medical Park Mersin’den ’Serebral Palsi’ etkinliği
Gaziantep Şehir Hastanesi 2 buçuk milyon hastaya hizmet verdi
Meme kanseri erkeklerde de görülebilir
Balıkesir’de Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi Gerçekleştirildi
Op. Dr. Servet Medıcal Poınt’te hasta kabulüne başladı
“Her Pedal Kalp Sağlığına” etkinliği Ankara’da düzenlendi