Çimenliğe kara güneş doğdu

Çekimleri Hekimhan'a bağlı Çimenlik köyünde devam eden 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' adlı sinema filminde bir peşmergenin kızını canlandıran ünlü manken Tuğba Özay, Burada olmak çok güzel halkla iç içeyim dedi.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Rüzgar Gani Şavata'nın yaptığı filmde, başrolü Yalçın Dümer, Tuğba Özay ve Rüzgar Gani Şavata'nın paylaştığı filim Türkiye'nin ilk savaş filimi özelliğini taşıyor.

Ünlü Manken Tuğba Özay'ın başrol oynadığı ve Kuzey Irak'ta Saddam Hüseyin döneminde bir peşmerge köyüne yapılan baskıları ve işkenceleri anlatan 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' adlı filmin çekimlerine çimenlikte devam ediliyor.


DÖRT VARİLİN HESABINI YAPTI.

Hekimhan Ekspres: Filmin çekimleri nasıl gidiyor?

Rüzgar Gani Şavata: Film çekimlerimiz çok iyi gidiyor. Hasançelebi belediye başkanımız bizlere her konuda çok destek oluyor.

Hekimhan Ekspres: Dumanlı yol dizisinin çekimlerine Hekimhan merkezde de yer vermiştiniz. Kara Güneş filminin çekimleri bildiğimiz kadarıyla Hekimhan'da çekilmeyecek. Hekimhan halkına kırgınlıklarınız var mı?

Rüzgar Gani Şavata: Hekimhan halkına hiçbir kırgınlığım yok. Bende Hekimhanlıyım, Hekimhan Halkını çok seviyorum. Sadece Hekimhan Belediye Başkanına kırgınlığım var. Ben bir Hekimhanlı olarak Hekimhan'ı dünyaya tanıtmaya çalışırken Vahit Bey bana dört tane çöp varilinin hesabını yaptı. Yinede ben Vahit başkanı çok seviyorum.

Hekimhan Ekspres: Tuğba Özay gibi bir ünlünün kara Güneş filmine kattığı artılar neler olabilir.

Rüzgar Gani Şavata: Tuğba'nın halkla arası çok iyi, mesleğinde başarılı filme artıları olacak ama kara güneş filmi de Tuğbaya artılar kazandıracak.
Hekimhan Ekspres: Filmin bütçesi ne kadar?

Rüzgar Gani Şavata: İki trilyon

BURADA OLMAK ÇOK GÜZEL HALKLA İÇ İÇEYİM

Hekimhan Ekspres: Tuğba hanım bu zamana kadar ki yaptığınız işlerde çok başarılı oldunuz. Sinema filminde de bu başarıyı yakalayacağınızı düşünüyor musunuz?

Tuğba Özay: Bu benim ilk sinema tecrübem daha önce dizilerde ve tiyatroda oyunculuk yaptım. Zaten konservatuar mezunuyum. Ancak sinema farklı bir heyecan, umarım halkımıza olumlu mesajlar verebilirim. Ayrıca bu filmde Yeşilçam kökenli insanlarla oynamak beni çok mutlu ediyor.

Hekimhan Ekspres: Tuğba hanım Gani bey gibi bir yönetmen ve oyuncuyla çalışmanın zorlukları var mı?

Tuğba Özay: Hayır zorluğu yok ancak gani beyin güzel bir heyecanı ve telaşı var. Bu heyecan ve telaşı filme artılar katıyor Diyen Tuğba Özay Hasançelebi belediyesinin kapatılmasından dolayı çok üzgün olduğunu sözlerine ekledi.

Film Çekimlerinden bazı kareler;




























 

(Hekimhanekspres)

Sinema Haberleri

‘Testere’ Ödüle Doymuyor