CHP'li başkandan AKP Aday adaylarına tokat gibi cevap

Malatya'ya bağlı Hekimhan İlçe Belediye Başkanı Mehmet Sait ÖZOĞLU, AK Parti Belediye Başkan aday adaylarının 'propoganda' amaçlı iddialarını sert bir dille yanıtladı.

MALATYA/HEKİMHAN - Malatya'ya bağlı Hekimhan İlçe Belediye Başkanı Mehmet Sait ÖZOĞLU, AK Parti Belediye Başkan aday adaylarının "propoganda" amaçlı iddialarını sert bir dille yanıtladı.

Özoğlu, Akp aday adayları mahalli televizyonlarda yaptıkları açıklamalarda ilçemizden sürekli göç nedeni ile nüfus azaldığını, ilçemizin sorunlarını bildiklerini, çözüm yollarını anlatmaktadırlar. Öncelikle yıllarda, ilçemizde başta Demir-Çelik olmak üzere Halk Bankası, İş Bankası, Sağlık Meslek Lisesi, Hapishane, Verem Savaş Dispanseri gibi kurumlar kapatılarak ilçenin küçülmesi sağlanmıştır. Hâlbuki göç yalınız bizim ilçemizde değil, Malatya’nın tüm ilçe ve beldelerinde hızlı bir şekilde devam etmektedir, dedi.

Özoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, Göçün ana nedeni işsizliktir. İnsanlar ya çocuklarını okutmak için veya iş bulma umuduyla başka yerlere göç etmektedir. Bazı aday adayları da 657 sayılı Devlet memurları kanununu bilmediklerinden, memurlar ilçede oturacakları ev bulamadıkları için Malatya’ya gidiş-geliş yapmakta olduklarını söylemektedirler. Devlet memuru daha önceki yıllalar da yasaya göre görev yaptığı belediye sınırına çıkamaz, çıktığı takdirde mülkü amirden izin almak zorundadır. Daha sonra bu madde de değişiklik yapılarak il sınırları dışına çıkamaz olarak değiştirildi.

AKP adayları ilçeye içme suyu getireceklerini, Hekimhan da yaşayan insanların içme suyuna kavuşturacaklarını söylemektedirler. Biz göreve geldiğimiz 2009’un Ekim ayından itibaren Yama Dağı soğuk pınar kaynaklarını içme suyu olarak, ilçemize getirmek için çalışmalara başlandı. Hekimhan içme suyu 8 Ekim 2013 tarihinde İl-Bank Genel müdürlüğünde saat 14.00 de ihale edildi. İhaleye 11 firma katıldı. İhaleyi alan firma yasal süre içerisinde belirlenerek yer teslimi yapılacaktır. İçme suyunun maliyeti dokuz milyon liradır. %50 si belediyemizce borçlanılarak karşılanmıştır. İçme suyu, 18 aylık süre zarfında bitirilecektir. İlçemiz belediyesi yılda ödediği 600 bin lira elektrik yükünden kurtulmuş olacaktır.

AKP aday adaylarına soruyorum Yama dağındaki su kaynaklarının yerini biliyorlar mı?

AKP adaylarına soruyorum Yama dağındaki su kaynaklarının yerini biliyorlar mı? Merak ediyorum. Bazı adaylarda Hekimhan’a yapılacak sulama göletlerinden bahsetmektedirler. Öyle açıklamalarda bulunuyorlar ki. Göletlerin hangi dere veya çay üzerine yapılacağını dahi bilmediklerini izledim.

Karadere göleti 1997 yılında Karadere sulama kooperatifi başkanı iken DSİ Elazığ bölge müdürlüğüne Karadere çayına gölet yapılması için müracaat ettim. 2001 yılına kadar su ölçümleri devam etti. 2010 tarihinde sondajları yapıldı. Proje tamamlandı. Altı milyon m³ su depolayacak Karadere göletinin yapım ihalesi 2014 yılında yapılacağı ilgililerce beyan edilmektedir.

Budaklı göleti Bağ deresi üzerine yapılacak Budaklı göletinin projesi bitirilmiş yatırım programına alınmıştır. 2014 yılında ihalesinin yapılacağı ilgililerce beyan edilmektedir.

Kurşunlu göleti, ‘Bin günde Bin Gölet’ kapsamındadır. Proje tamamlanmış, 2013 yılı sonuna kadar ihalesinin yapılacağı ilgililerce beyan edilmektedir.

Karamahmut göleti proje yapımına mütahit firma tarafından devam edilmektedir.

AKP adaylarının yaptıkları projeler, bizim yapmış olduğumuz projelerdir.

İlçemizde imar planının için iller bankasına 2011 yılında müracaat ettik. Önce sayısal harıta yapıldı. Daha sonra resmi kurumların görüşlerini toplayarak İl-Bank genel müdürlüğüne göndermek suretiyle ilçenin imar planı yaptırılacaktır. İmar planı ile birlikte arsa üretilecek ev yapmak isteyenlere satılacaktır.

TOKİ Gökdüzü mevkiinde daha önceki yıllarda Jandarmaya tahsis edilen 32 dönüm arsanın 18 dönümlük kısmı Jandarmadan geri alınmış 18 dönümlük alan Belediye meclisimizin aldığı kararla toplu konut alanı olarak tesbit edilmiştir.

AKP aday adaylarının yaptıkları proje diye açıklamalar bizim yapmış olduğumuz projelerdir. Biz hiçbir zaman cilalama veya boyama işiyle uğraşmadık. Hekimhan’ı geleceğe taşıyacak ihtiyaca cevap verecek projeler ürettik ve üretmeye devam edeceğiz.

CAHİD ÇAVDAR

Yerel Seçim 2014 Haberleri