CHP, Arguvan'da ön seçim yapacak

CHP, Arguvan ilçesinde belediye başkan adayını, tüm üyelerin katılacağı önseçimle belirleme kararı aldı.

MALATYA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Malatya'nın Arguvan ilçesinde belediye başkan adayını, tüm üyelerin katılacağı önseçimle belirleme kararı aldı.

8 aday adayının bulunduğu ilçede (Çekilen isim:Mehmet Ali Başıbüyük), 6 Ekim 2013 Pazar günü sandık kurularak yaklaşık 450 parti üyesinin oy kullanacağı ön seçim yapılacak. CHP MYK tarafından görevlendirilecek 3 milletvekilinin de gözetmenlik yapacağı önseçimde, parti üyeleri sadece 1 aday adayına oy verebilecek.Ön seçim kararının özellikle bazı aday adaylarını rahatsız ettiği belirtiliyor.Öte yandan üye sayısı açısından ilk 4 şöyle oluşuyor: Yenimahalle'de 50,Dolaylı Mahallesi'nde 38,Tebebağ Mahallesi'nde 37, Eymir Köyü'nde ise 26 üye var.

GENEL MERKEZ'DEN CHP İL BAŞKANLIĞINA 2.BAŞVURU GENELGESİ

CHP Genel Merkezi Malatya il başkanlığına gönderdiği genelge ile memur aday adaylarının taleplerini istedi. Parti, aday tespiti öncesinde yapacağı anket ve kamuoyu yoklamalarına memurları da dahil etmek için Ekim ayının başını tarih olarak tespit etti. Aday adayı olmak isteyenler dilekçe ile ilçe başkanlıklarına başvuru yapacak. Yerel seçimlerde aday adayı olmak isteyen parti yöneticileri ve üyeler için 2 Eylül tarihinde başvuruları alan CHP, memur olup da aday olmak isteyenler için yeni bir düzenleme yaptı. Yüksek Seçim Kurulu’nun resmi takvimi ve istifa zamanını belirlemediği için görevlerinden ayrılamayan memurlar için parti çalışma yapma kararı aldı. Bu kapsamda il ve ilçe başkanlıklarına önümüzdeki günlerde yapılacak kamuoyu yoklamaları ve anketlere koymak için isimlerin toplanmasını isteyen genelge gönderdi.

Yerel Seçim 2014 Haberleri