Çemişgezek’in her mevsime dirençli kış kavunu tezgahlardaki yerini aldı

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde, Kıraçlar ve Sakyol köyleri başta olmak üzere, ilçenin birçok köyünde yetiştirilen her mevsime dirençli kış kavunu tezgahlardaki yerini aldı.Organik üretilen mayhoş tadında olan Çemişgezek kış kavununda...

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde, Kıraçlar ve Sakyol köyleri başta olmak üzere, ilçenin birçok köyünde yetiştirilen her mevsime dirençli kış kavunu tezgahlardaki yerini aldı.
Organik üretilen mayhoş tadında olan Çemişgezek kış kavununda yaşanan bolluk ve pazardaki yoğun talep çiftçileri sevindiriyor. Sonbaharda tazede tüketilen ve raf ömrü uzun olan Çemişgezek kış kavunu, iplerle asılarak ya da saman içerisinde saklanarak mayıs, haziran aylarına kadar tüketilebiliyor.
Çemişgezek kış kavununa yoğun talep olduğunu aktaran Mehmet Turan, "Ben hem kış kavunu üretiyorum hem de satıyorum. Kış kavunumuz pazarda yoğun talep görüyor. Kavunumuzu alan kişilerin bir kısmı taze tüketiyor. Bir kısmı ise uygun koşullarda saklayarak kış mevsiminde tüketiyor" dedi.

Yaşam Haberleri

Sultan Fatih Caddesi’nde asfalt serim çalışmaları başladı
Giresun’da sıfır atık eğitimi
Köşk’te öğrencilere su verimliliğinin önemi anlatıldı
Bakan Yardımcısı Gizligider: "5 yıl sonra kişi başına 975 metreküp su düşecek, bu su fakiri dediğimiz sınırın altı oluyor"
Bodrum’un arızalı içme suyu hatları yenilenmeye devam ediyor
Kardeş Kentler Caddesi’nde kazalara neden olan kurp düzeltiliyor
Esendere’de 826 metre uzunluğundaki duvar ile 2 köprü tamamlandı
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Bağcı: "Su stresi altında olan bir ülkede yaşıyoruz"
Jandarma ekiplerinden kıyı kontrol denetimi
İç Anadolu’nun Karadeniz’e açılan kapısında renk cümbüşü