Bulgaristan Türk bölgelerinde 34 yıldır yapılamayanlar 1 yılda yapıldı

Haftasonunda Bulgarsitan’da gerçekleştirilecek parlamento seçimlerine sayılı günler kala, Delyan Peevski Başkanlığı’ndaki DPS “Yeni Başlangıç”, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.Bulgaristan Parlamentosu Milletvekili ve DPS (Hak ve Öz...

Haftasonunda Bulgarsitan’da gerçekleştirilecek parlamento seçimlerine sayılı günler kala, Delyan Peevski Başkanlığı’ndaki DPS “Yeni Başlangıç”, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bulgaristan Parlamentosu Milletvekili ve DPS (Hak ve Özgürlükler Hareketi) Grup Başkan Yardımcısı Bayram Bayram, 27 Ekim’de yapılacak seçimlerde tüm soydaşları ve çifte vatandaşları oy pusulasında 8. sırada yer alan DPS - Yeni Başlangıç’a destek vermeye davet etti.
Parlemanto Grup Başkan Yardımcısı Bayram Bayram, Delyan Peevski Başkanlığı’ndaki DPS - “Yeni Başlangıç”ın, çifte vatandaşların haklarının korunmasıyla ilgili önemli çalışmalar yürüttüğünü belirterek, son iki yıl içinde çifte vatandaşlar ve soydaşlar için önemli yasaların kabul edildiğini açıkladı. Bayram, siyasi mağdurların hapishane ve sürgün dönemlerinin sigorta kapsamında kabul edilmesinin emeklilik sorunlarını çözmeye yönelik büyük bir adım olduğunu belirtti. Ayrıca, askerlik dönemlerinin sigorta süresi olarak kabul edilmesiyle on binlerce kişinin emeklilik sorunlarının çözüldüğünü ifade etti.
Kadınlar için çocuk bakma dönemi teklifi
Bayram, kadınların çocuk bakma dönemlerinin sigortalı staj süresi olarak kabul edilmesi için daha önce sundukları yasa teklifinin iki kez reddedildiğini, ancak bu konuda çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. Teklifin yeniden parlamentoya sunulacağını ve destek arayacaklarını belirtti.
Çifte vatandaşlara ruhsat kolaylığı ve dil sınavı zorunluluğunun kaldırılması
Bayram, çifte vatandaşların Bulgaristan’a geldiklerinde araç ruhsatı ve ehliyet yenileme işlemlerinde Bulgaristan’da 6 ay ikamet etme zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu. Bunun yanı sıra, Bulgarca dil sınavı zorunluluğunu getiren yasa teklifinin geri çekildiğini belirterek, bu düzenlemelerin soydaşlar için önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.
2024 bütçesinde DPS belediyelerine 450 milyon leva destek
2024 yılı bütçesi kapsamında, DPS belediyelerine 450 milyon leva maddi kaynak sağlandığını aktaran Bayram, bu fonun yol, su, kanalizasyon ve spor tesisleri gibi projelerde kullanılacağını söyledi. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle vatandaşların Bulgaristan’a geldiklerinde daha iyi hizmet alabileceklerini ve Bulgaristan ekonomisinin güçleneceğini belirtti.
Başmüftülüğe 15 milyon leva destek
Başmüftülüğe sağlanan 15 milyon leva maddi destekle, camilerin ve İslam Enstitüsü’nün onarımı gibi önemli projelere katkı sağlandığını dile getiren Bayram, bu desteklerin devam edeceğini vurguladı.
Erken seçimlerde birlik çağrısı
Bayram, bu kazanımların devamı ve yeni yasaların hayata geçmesi için yaklaşan erken seçimlerin önemine dikkat çekerek, tüm çifte vatandaşlara ve soydaşlara birlik çağrısı yaptı. DPS olarak hükümeti kurmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu sefer birlikte başaracağız” dedi.

Siyaset Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye’nin ilk yeri ve milli uydusu ile dünyanın her yerinden kısıtlama olmadan görüntü alma imkanına sahibiz. Kendi uydusunu yapabilen ülkeler arasında girdik."
Başkan Kurnaz: “Belediyecilik vizyon ve proje geliştirme sanatıdır”
Bakanlıktan Karaman’da lisede yaşanan silahlı saldırıya ilişkin açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Önümüze çıkarılan tüm engellere, gizli açık ambargolara, sabotajlara rağmen 22 yılda savunma sanayi alanında tam anlamıyla bir destan yazdık."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye global savunma sanayii sektöründe güçlü bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla yürüyor."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Teröre karşı yürütülen mücadele topyekün ve çok boyutlu bir mücadeledir."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Böyle meselelerde çok daha titiz ve sorumlu yayın yapmasını beklediğimiz medya çok kötü bir sınav verdi. TUSAŞ’taki terör eyleminde de tekrarlandığını görüyoruz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ortada hiçbir sebep yokken Türkiye için iç karışıklık senaryoları yazanların heveslerini kursaklarında bırakacağız. Birbirine kenetlenen vatandaşlarıma teşekkür ediyorum."
AK Parti Denizli Teşkilatı, TUSAŞ şehitleri için lokma hayrı yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Terörsüz Türkiye hedefimizle aramıza kimsenin girmesine izin vermeyeceğiz. Hiçbir hasmane girişim, birlik ve beraberliğimizi bozamaz."