Bu projeler Bizim Battalgazi'ye Sözümüzdür

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Murat Nalçacı, Doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir belediyecilik anlayışı içinde olduklarını ifade ederek, hazırladıkları tüm projelerin uygulanacağını söyle

MALATYA - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya Battalgazi Merkez İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Murat Nalçacı, Doğaya ve insan sağlığına duyarlı bir belediyecilik anlayışı içinde olduklarını ifade ederek, hazırladıkları tüm projelerin uygulanacağını söyledi. Alt yapı, su, kanalizasyon, yol vb. belediyeciliğin asli görevlerinin dışında doğa ve insan odaklı ayağı yere basan çok çeşitli projeler hazırladıklarını aktaran Nalçacı, “Sosyal belediyecilik ile ilgili yapacağımız projelerimizi geçtiğimiz günlerde açıklamıştım. Bu projelerimizin yanı sıra doğa ve insan odaklı projelerim hakkında bilgiler vermek istiyorum. Özellikle göreve layık görülmem ile birlikte, Beydağı Piknik, Rekreasyon ve Hayvanat Bahçesi Projesi, Hüseyin Gazi Doğal Yaşam Parkı (Orduzu Park) Projesi, Su Hayattır Projesi, Çocuklar Kadar Temiz, Çiçek Kadar Güzel Battalgazim Projesi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Projesi ile doğayı koruyarak gelecek nesillerimize sağlıklı bir yaşam hazırlamak için kollarımızı sıvadık. Projelerimizin detaylarına bakacak olursak;

“BEYDAĞI PİKNİK, REKREASYON VE HAYVANAT BAHÇESİ PROJESİ

Projeyi Battalgazi İnderesi mevkiinde uygulamaya koyacağız. Burada doğal bir yaşam alanı oluşturulacak. Alanın doğallığını kaybetmeden hayvanat bahçesi olarak kullanılması sağlanacaktır. Hayvanları, kafeslerin içine sıkıştırarak değil, doğal yaşamlarını rahatça sürdürebilecekleri bir ortamın bulunacağı hayvanat bahçesinde, gelen ziyaretçilerin rahat etmeleri için her detay hesaplanacak. Çocuklar için oyun ve eğlence parkları, yetişkinler için dinlenebilecekleri alanlar ve cafeler yer alacak. Ayrıca bu proje kapsamında ev hayvanları besleyen ailelerin hayvanlarına veterinerlik hizmeti verilecek.

HÜSEYİN GAZİ DOĞAL YAŞAM PARKI (ORDUZU PARK) PROJESİ

Bu projemiz Orduzu Pınarbaşı ile Orduzu Belde merkezine yakın Çınar mevkii alanına arasında yer alan doğal derenin sağ ve sol taraflarının ıslah edilmesi ve koruma altına alınmasıyla oluşturulacak doğal botanik bahçeler şeklinde uygulanacaktır. Bu alan doğal bir bitki örtüsüyle bezenerek, ışıklandırılacak, yürüyüş parkurları, dinlenme ve yemek alanları ile vatandaşımızın şehrin yoğunluğundan uzaklaşıp huzur bulacağı bir mekana dönüştürülecektir.

SU HAYATTIR PROJESİ

Kentsel Dönüşüm Projesi’nin uygulanacağı mahallelerin arasında geçen Derme Deresi ıslah edilecek. Dere alanının sağ ve sol tarafları istimlak edilerek burada ikinci bir Kanal Boyu projesi uygulanacaktır. Derenin ıslahının gerçekleştirilmesiyle birlikte her iki tarafın yürüyüş alanları, koşu ve bisiklet parkurları ve vatandaşların rahatça oturup dinlenebileceği parklar inşa edilecek. Bu proje sayesinde şehrin merkezine yeni bir yaşam merkezi kazandırılmış olacak.

ÇOCUKLAR KADAR TEMİZ, ÇİÇEK KADAR GÜZEL BATTALGAZİM PROJESİ

Vatandaşımızın çevre bilincini en üst düzeye çıkartmak için ‘Doğa Bilinci’ konulu seminerler ve konferanslar yapılacak. Toplanması düşünülen atıkların doğal yaşam alanlarını nasıl etkilediğini anlatan kısa filmler yapılarak yerel medyada yayınlanması sağlanacaktır. Sivil toplum kuruluşları ile ortak planlamalar yapılarak çalışmalar yürütülecektir. Şehrin değişik yerlerine geri dönüşüm kutuları bırakılarak, vatandaşın, atıkları türüne göre bu kutulara atması sağlanacak. Bu atıklar geri dönüşüm merkezlerine gönderilecek. Atık maddelerin toplanmasını teşvik etmek için en çok atık toplayan vatandaşlarımıza çeşitli ödüller verilecek. Proje sayesinde doğal yaşamı tehdit eden zararlı atıkların geri dönüşümü sağlanarak, bölge ve ülke ekonomisine katkıda sağlanmış olacak.

SOKAK HAYVANLARINI KORUMA PROJESİ

Belediyemizin kuracağı hayvan barınma merkezleri ile hem sokak hayvanlarının barınma ve yemek ihtiyaçları karşılanacak ham de çevre sağlığına önemli katkı sağlanmış olacak. Bu barınaklar veteriner hekim gözetiminde halka açık olacak.”

Yerel Seçim 2014 Haberleri