Bu hafta vizyonda 7 film sinemaseverlerle buluşuyor

Bu hafta vizyonda 7 film sinemaseverlerle buluşuyor

1 - The Wolverine
Yapımı : 2013 - ABD

Tür : Aksiyon ,  Fantastik ,  Macera

Yönetmen : James Mangold

Oyuncular : Hugh Jackman ,  Famke Janssen ,  Will Yun Lee ,  Svetlana Khodchenkova ,  Rila Fukushima

Senaryo : Christopher McQuarrie ,  Mark Bomback

Yapımcı : Stan Lee

Favori : 776 kullanıcının favori filmi

Film Özeti; Dünyaca meşhur çizgi roman serisinden uyarlanan bu destansı macera, X-Men aleminin en popüler karakteri Wolverine'i günümüz Japonya'sına götürüyor. Wolverine bu hiç bilmediği dünyada, beklenmedik düşmanlara karşı ölüm kalım savaşı verirken sonsuza dek değişiyor. Hayatında ilk defa fiziksel ve duygusal zorlamalara karşı bu kadar kırılgan bir halde, sadece samuray kılıçlarına karşı değil, aynı zamanda kendi ölümsüzlüğüne karşı da savaşıyor.

2 - Karanlık Cinayetler

Yapımı : 2013 - ABD

Tür : Gerilim ,  Polisiye

Süre: 105 Dak.

Yönetmen : Scott Walker

Oyuncular : Nicolas Cage ,  Vanessa Hudgens ,  John Cusack ,  50 Cent ,  Dean Norris

Senaryo : Scott Walker

Yapımcı : 50 Cent ,  Randall Emmett

Favori : 50 kullanıcının favori filmi

Film Özeti: 17 kadını kaçırıp öldürmek suçundan 461 yıl hapse mahkum edilen Amerika'nın en azılı serili katillerinden biri olan Robert Hansen'ın gerçek hikayesinden yola çıkıyor. Emekliliğine haftalar kalmış dedektif Jack Halcombe son iki yılda 8 kadının benzer şekilde ortadan kaybolmasının ardında bir seri katil olduğundan şüphelenmektedir. Ancak ortada tek sağlam bir ipucu bile yoktur. Fakat bir gün Cindy isimli genç bir kız arkasında iz bırakmayan katilin elinden son anda kurtulmayı başarır. Dedektif Jack, Cindy ile görüşüp kanıtlar toplamaya çalışmaktadır katil ise Cindy'nin peşindedir. Katili yakalamak için her türlü tehlikeyi göze alan Jack kendini zamana karşı bir yarışın içinde bulur.

3 - Sanal Hayatlar

Yapımı : 2012 - ABD

Tür : Dram ,  Gerilim

Süre: 115 Dak.

Yönetmen : Henry Alex Rubin

Oyuncular : Paula Patton ,  Alexander Skarsgård ,  Jason Bateman ,  Max Thieriot ,  Colin Ford

Senaryo : Andrew Stern

Yapımcı : Marc Forster ,  William Horberg

Favori : 22 kullanıcının favori filmi

Film Özeti :Ailesini aramaya vakit oluşturmakta zorlanan işkolik bir avukat, sırları internet ortamına yayılan bir çift, bir sınıf arkadaşına internet üzerinden kabadayılık taslayan çocuğunu yola getirmeye çalışan emekli bir polis memuru ve kariyer peşinde koşan bir bir gazetecinin yetişkin sitelerindeki mücadelesi... Tüm bu karakterleri aynı noktada buluşturan tek şey ise çağımızın buluşu internet! Modern iletişimin yeni adı olan internet tüm köşeli halleriyle masaya yatırılırken birbirinden farklı bir grup insanın hayatı üzerinde yaptığı benzer etki vurgulanıyor.

4 - Süper İncir

 

Yapımı : 2013 - Türkiye

Tür : Komedi

Yönetmen : Kerem Sarı

Oyuncular : Gülnihal Demir ,  Volkan Baş ,  Zafer Kaya ,  Nihat Kapız ,  Ece Yentür

Senaryo : Kerem Sarı

Yapımcı : Kerem Sarı

Favori : 5 kullanıcının favori filmi

Film Özeti: Tarih öncesi bir dönemde yaşayan Seikilos intihar etmeye karar verir ve bunun öncesinde Mısır'dan çağırdığı ustalara kendisini ve öldürdüğü aşkı Euterpe mumyalatmaya karar verir. Aradan geçen binlerce yılın ardından Ege bölgesinde yaşamakta olan bir çoban, mezarı kazara açtığında Seikilos beklenmedik bir şekilde canlanır. Gözlerini açtığında ebedi aşkını mezarında bulamayan Seikilos onu aramaya başlar. Bu sırada yolu Mustafa ve Hatice ile kesiştiğinde ilginç bir macera başlar.

5 - Aşkın 10 Kuralı

 

Yapımı : 2012 - İtalya

Tür : Komedi

Süre: 106 Dak.

Yönetmen : Cristiano Bortone

Oyuncular : Giulio Berruti ,  Cinzia Mascoli ,  Piero Cardano ,  Pietro Masotti ,  Trio Medusa

Senaryo : Cristiano Bortone ,  Fausto Brizzi

Yapımcı : Cristiano Bortone

Diğer Adı : 10 Rules for Falling in Love

Favori : 4 kullanıcının favori filmi

Film Özeti: Bir kozmetik cerrahı olan Renato, kadınları baştan çıkarma konusunda oldukça başarılıdır. Üniversite öğrencisi olan oğlu Marco ise tam tersidir. Son derece içine kapanık ve çekingen bir karaktere sahip olan Marco, part time olarak bir işte çalışıp arkadaşlarıyla birlikte yaşamakta olan ve kadınlar konusunda doğuştan şanssız olan bir gençtir. Stefania isimli güzel bir genç kadına aşık olduğunda, babası Renato işi devralır. Renato, oğluna yardım ederek sevdiği kızı kazanmasını sağlayacaktır. Bunu başarmak için Marco'nun yapması gereken tek şey ise babasının yazdığı '10 Emir'i harfiyen yerine getirmektir. Renato'nun yazdığı 10 Emir, herhangi bir kadının kalbini kazanmak için yapılması gereken 10 işlemden bahsetmektedir. Bu kuralları uygulaması gereken Marco, nasıl bir sonuçla karşılacaktır?

6 - Son Konser

 

Yapımı : 2012 - ABD

Tür : Dram

Süre: 105 Dak.

Yönetmen : Yaron Zilberman

Oyuncular : Christopher Walken ,  Philip Seymour Hoffman ,  Catherine Keener ,  Mark Ivanir ,  Wallace Shawn

Senaryo : Seth Grossman ,  Yaron Zilberman

Yapımcı : Vanessa Coifman ,  Yaron Zilberman

Favori : 3 kullanıcının favori filmi

Film Özeti: 25 yıldır birlikte çalmış bir yaylı çalgılar dörtlüsünün hikâyesini anlatıyor. Fakat grubun dengesi, içlerinden bir kişinin Parkinson hastalığına yakalanıp emekli olmasıyla bozulur. Gruba genç bir müzisyenin katılması ve kemancının solo bir kariyer sürme ısrarı, grup da ego yarışıyla beraber pek çok huzursuzluk da başlatacaktır. Filmde oldukça önemli aktörler rol alıyor. Dörtlü, Christopher Walken (çello), Mark Ivanir (birinci keman), Philip Seymour Hoffman (ikinci keman) ve Catherine Keener (viyola) gibi usta oyunculardan oluşuyor.

7 -Camille Claudel, 1915

Yapımı : 2013 - Fransa

Tür : Biyografi ,  Dram

Süre: 95 Dak.

Yönetmen : Bruno Dumont

Oyuncular : Juliette Binoche ,  Jean-Luc Vincent ,  Emmanuel Kauffman ,  Marion Keller ,  Armelle Leroy-Rolland

Senaryo : Bruno Dumont

Yapımcı : Rachid Bouchareb ,  Jean Bréhat

Film Özeti: "Düşünen Adam" heykelinin yapıcısı, ünlü ressam sevgilisi Auguste Rodin tarafından terk edilen Camille, yaşadığı çaresizlikle umutsuzluğa sürüklenmiş, hatta yaptığı heykelleri parçalamaya başlamıştır. Durumu gitgide kötüleşen Camille ailesi tarafından Fransa'nın güneyindeki Avignon'da bir akıl hastanesine gönderilir. Fakat ailesi onun heykel yaparak hayata tutunduğunun farkında değildir. 30 yıl kapalı kaldığı hastanede hem sanattan uzak kalmış hem de farklı olduğu için toplum tarafından dışlanmanın çaresizliğini yaşamıştır. Bir yandan da doktorları sağlıklı olduğuna ikna etmeye çalışmakta ve hastanedeki "gerçek" hastalarla baş etmeye çalışmaktadır. Erkek kardeşi Paul'un ona umut verecek ziyaretini beklemek kapalı kaldığı bu hastanede tek dayanağı olmuştur. İlk kez 2013 Berlin Film Festivali'nde gösterimi yapılan film, 26 Temmuz 2013'te Türk izleyicilerle buluştu.
 

Sinema Haberleri

‘Testere’ Ödüle Doymuyor