Bingöl’de ‘hüzün çiçeği’ kartpostallık görüntüler oluşturdu

Bingöl dağlarında ‘ağlayan gelin’ veya ‘hüzün çiçeği’ olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.Bingöl’de bahar aylarının gelmesiyle birlikte kırsal...

Bingöl dağlarında ‘ağlayan gelin’ veya ‘hüzün çiçeği’ olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
Bingöl’de bahar aylarının gelmesiyle birlikte kırsal alanlardaki doğa güzellikler de kendini göstermeye başladı. Kayalıklar arasında yetişen ve yılda sadece en fazla 20 gün boyunca yaşayabilen ters laleler kendini gösterdi. Halk arasında ‘ağlayan gelin’ veya ‘hüzün çiçeği’ olarak bilinen ters laleler, merkeze bağlı Gökçeli köyünde her yıl bu zamanda açarak görsel şölen sunuyor. Endemik bitki türleri arasında yer alan ve koruma altında olan laleleri koparmanın cezası da 244 bin 315 liraya kadar çıkıyor. Kentte doğaseverlerin ve fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası olan ters laleler, kartpostallık görüntüler ortaya çıkarıyor.

Yaşam Haberleri

Deprem Elazığ’da güvenlik kameralarına yansıdı
Türkiye’nin su depolama hacmi 183 milyar metreküpe yükseldi
1500 yıllık batık bazilikanın gizemi gün yüzüne çıkıyor
Keçiören’de mıntıka temizliği
Ankara’da hava sıcaklığı azalacak
Zonguldak açıklarında korkutan hortum
Meram’ın park ve bahçelerine kış bakımı
Gediz’de 13 köyün su sorunu çözülüyor
Depreme basın toplantısında yakalandılar
Elazığ’da kaçak avcılığın önlenmesi için denetimler sürüyor