Bilimsel çalışmalarını sürdürüyor

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Düzce ve Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki sulak alanlarda bilimsel çalışma yapıyor.Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim, Uygulama ve Ara...

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Düzce ve Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki sulak alanlarda bilimsel çalışma yapıyor.
Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim, Uygulama ve Araştırma Merkezi; (DÜSTIBAM), Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nde (DÜSTBB) ve Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Herbaryumu’nda (DUOF), Düzce ve Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki sulak alanlarda bilimsel çalışmalarını sürdürüyor.
Özelikle sulak alan ekosistemlerinde yok olma riski taşıyan endemik ve nadir bitki türlerini DUOF Herbaryumu’nda kayıt altına alıyor. Endemik ve nadir türler başta olmak üzere, antropojenik etkilerle sulak alanları işgal eden yabancı bitki türlerinin popülasyon izlemeleri yapılıyor.
Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nde Batı Karadeniz Bölgesi’nin en önemli bitki biyolojik çeşitlilik merkezlerinden biri olan ve Düzce’nin kalbinde bulunan Efteni Gölü başta olmak üzere, diğer sulak alanlarda bulunan endemik ve nadir bitki türleri için Ex situ koruma çalışmaları gerçekleştiriyor. Düzce’nin ekolojik coğrafyasına ve topoğrafyasına benzer bir şekildeki yapısıyla, DÜSTBB Botanik Bahçesi’nde, Efteni Gölü’nü temsil eden gölet, sucul bitkiler, şelaleler ve nemli dere vejetasyonunu temsil eden bahçe alanlarında koruma ve sergi çalışmaları sürdürülüyor.

Yaşam Haberleri

Kar ve tipi nedeniyle Sahara Geçidi ağır tonajlı araçlara kapatıldı
Ilgaz Dağı’nda beliren dolunay kartpostallık görüntüler oluşturdu
Gümüşhane’de yasaklanan av yöntemiyle yasaklı türü avlayanlara cezai işlem uygulandı
Yüksek kesimlerde kar, iç kesimlerde ise yağmur hayatı olumsuz etkiliyor
Askeri lojmanlardan yükselen dumanlar paniğe neden oldu
Gümüşhane yaylaları kar altında
Kumluca’da orman yangınında alevlerin sıçradığı ev kullanılamaz hale geldi
Şarampole devrilen TOFAŞ’ın sürücüsü yaralandı
Konteynerin altına sıkışan köpekleri itfaiye kurtardı
Devriye atan jandarma pelikan kuşu buldu: Hamsiyle beslediler