Biden: "Orta Doğu’da ’topyekun savaş’ olacağına inanmıyorum"

ABD Başkanı Joe Biden, Orta Doğu’da 'topyekun bir savaş' olacağına inanmadığını söyledi.ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Orta Doğu’da tam kapsamlı bir savaşın önlenebileceğinden ne kadar emin ol...

ABD Başkanı Joe Biden, Orta Doğu’da "topyekun bir savaş" olacağına inanmadığını söyledi.
ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Orta Doğu’da tam kapsamlı bir savaşın önlenebileceğinden ne kadar emin olduğu sorulan Biden, "Yağmur yağmayacağından ne kadar eminsiniz? Bakın, topyekun bir savaş olacağına inanmıyorum. Bence bunu önleyebiliriz. Ancak henüz yapılacak çok şey var" dedi. İsrail’e destek için Amerikan birliklerinin gönderilip gönderilmeyeceği sorusunu yanıtlayan Biden, "Biz zaten İsrail’e yardım ettik. İsrail’i koruyacağız" ifadesini kullandı.
Gazze’deki katliamlarını sürdüren İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarını arttırması ve İran’ın füzelerle İsrail’i hedef alması bölgede geniş kapsamlı savaş çıkabileceği endişelerini arttırmıştı.

Siyaset Haberleri

İsrail: "Hizbullah’ın İletişim Birimi Komutanı Sakafi, Beyrut’ta öldürüldü"
ELSAD istişare toplantısı düzenlendi
Muratpaşa Belediye Başkanı’ndan KKTC’de çarpıcı mesajlar
AK Partili Kandemir: “Sandıklarda görev alan arkadaşımızla genel başkan yardımcılarımız arasında hiçbir hiyerarşik fark yoktur”
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: “Künhü’l-Ahbâr, Osmanlı tarihinin birincil kaynakları arasındadır”
Kütahya AK Parti’de merkez ilçe temayül yoklaması
Türkiye-Azerbaycan arasında Ceza İnfaz ve Denetimli Serbestlik Sistemleri Alanında Kapasitenin Güçlendirilmesi Anlaşması imzalandı
Kasapoğlu yeni anayasanın kaçınılmaz olduğu söyledi
Birleşmiş Milletler’den Büyükşehir personeline, şiddete karşı eğitim
Bakan Göktaş: “Önümüzdeki ay TÜİK ile saha çalışmalarını başlatıyoruz”