Biden: "Nasrallah’ın öldürülmesi adaletin bir ölçüsü"

ABD Başkanı Joe Biden, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırısında hayatını kaybetmesine yönelik yaptığı açıklamada, 'Hasan Nasrallah’ın İsrail hava saldırısında hayatını kaybetmesi, aralarında binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lü...

ABD Başkanı Joe Biden, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırısında hayatını kaybetmesine yönelik yaptığı açıklamada, "Hasan Nasrallah’ın İsrail hava saldırısında hayatını kaybetmesi, aralarında binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivilin de bulunduğu çok sayıda kurban için adaletin ölçüsüdür" dedi.
ABD Başkanı Joe Biden, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail saldırısında öldürülmesine yönelik açıklamalarda bulundu. Nasrallah ve liderliğini yaptığı Hizbullah’ın yüzlerce Amerikalının öldürülmesinden sorumlu olduğunu belirten Biden, "İsrail hava saldırısında hayatını kaybetmesi, aralarında binlerce Amerikalı, İsrailli ve Lübnanlı sivilin de bulunduğu çok sayıdaki kurban için adaletin ölçüsüdür” dedi.
Başkent Beyrut’ta dün gerçekleşen saldırının Nasrallah’ın İsrail’e karşı bir “kuzey cephesi” açma kararına yanıt olduğunu aktaran Biden, “ABD, İsrail’in Hizbullah, Hamas, Husiler ve İran destekli diğer terörist gruplara karşı kendini savunma hakkını tamamen desteklemektedir” şeklinde konuştu.
Biden, İran’ı gerilimi tırmandırmaktan caydırmak amacıyla ABD ordusunun Ortadoğu’daki kuvvet pozisyonunu güçlendirmesi için Savunma Bakanı Lloyd Austin’e talimatını verdiğini de sözlerine ekledi.
Amaçlarının hem Gazze’de hem de Lübnan’da devam eden çatışmaları diplomatik yollarla yatıştırmak olduğunu belirten Biden, "Bu anlaşmaların sona ermesinin, İsrail’e yönelik tehditlerin ortadan kalkmasının ve Orta Doğu bölgesinin daha fazla istikrara kavuşmasının zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Asayiş Haberleri

Ardahan’da ’dur’ ihtarına uymayan ve polise mukavemet eden şahıs tutuklandı
Kayıp şahıs aracında ölü bulundu
Büyükçekmece’de operasyonda yakalanacağını anlayan şüpheli kendisine ateş ederek yaşamına son verdi
Lübnan’daki İsrail saldırılarında can kaybı 33’e yükseldi
Bursa’da feci kaza: Bebeğiyle kaldırımda yürüyen anneye tır çarptı
Diyarbakır’da bir mahalle ve üç mezra “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildi
İki yıl sonra kardeşiyle aynı kaderi yaşadı
Yaşlı adamın banka kartından 100 bin lira çeken 2 zanlı tutuklandı
Yangına banyoda yakalandı
Atatürk büstüne zarar veren şahıs tutuklandı