Beyşehir’de meyve bahçelerinde zararlılara karşı seferberlik

Konya’nın Beyşehir ilçesinde meyve bahçelerinde görülmesi muhtemel hastalık ve zararlılara karşı başlatılan seferberlik sürüyor.Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yürütülen çalışmalara ilişkin olarak yapılan açıklamada, kurum b...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde meyve bahçelerinde görülmesi muhtemel hastalık ve zararlılara karşı başlatılan seferberlik sürüyor.
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden yürütülen çalışmalara ilişkin olarak yapılan açıklamada, kurum bünyesinde görev yapan teknik personellerin sahada mesaisini devam ettirdiği belirtildi. Açıklamada, ilgili personel tarafından meyve bahçelerinde hastalık ve zararlı kontrollerinin yapıldığı vurgulanarak, “Üreticilerimizle sahada buluşularak meyve yetiştiriciliği hakkında da teknik bilgiler paylaşılmıştır. Müdürlüğümüze ait kameralı tuzaklar, feromon tuzaklar ve tahmin uyarı sistemlerimizle meyve bahçelerimiz yakından takip edilmekte, sahadaki gözlemlerimiz sonucu oluşabilecek risklere karşı üreticilerimiz bilgilendirilmektedir" denildi.

Yaşam Haberleri

Kastamonu’da 4 ilçeye daha doğalgaz verildi
Balıkesir’de ‘ATMA’ hareketi başladı
İzmir Körfezi’ni kurtaracak acil ve kısa vadeli eylem planı açıklandı
Uşaklı miniklere hayvan sevgisi anlatıldı
Muş’ta jaguar görüldüğü iddiası
Şehir Hastanesi’ne kesintisiz içme suyu sağlayacak altyapı yatırımı tamamlandı
Van’da ağla kaçak balık avlayan kişiye 8 bin 918 liralık ceza
Selimiye’de yol çalışmaları devam ediyor
İşte 6 Şubat depreminde yıkımı arttıran hatalar
Enerji Kentleri Birliği’nin Meclisi Erzurum’da toplandı