Beyşehir’de atıl ve boş bırakılan tarım arazilerine sertifikalı nohut ekilecek

Konya’nın Beyşehir ilçesinde hayata geçirilen proje ile atıl ve boş bırakılan tarım arazilerine sertifikalı nohut ekimi yapılacak.Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Toprak Dostu Nohut Projesi” kapsamında başvuruda bulun...

Konya’nın Beyşehir ilçesinde hayata geçirilen proje ile atıl ve boş bırakılan tarım arazilerine sertifikalı nohut ekimi yapılacak.
Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Toprak Dostu Nohut Projesi” kapsamında başvuruda bulunan 163 üreticiye toplam 8 bin kilogram nohut dağıtımı gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi” projesi (TAKE) kapsamında Beyşehir de Konya’da desteklemelerden istifade eden ilçeler arasında yer aldı. Proje, yüzde 50’si bakanlık, yüzde 50’si de çiftçi katkısıyla gerçekleştiriliyor. Toplamda 6 milyon liralık bir bütçeye sahip olan projenin yarısı bakanlık yarısı da proje katılımcısı üreticiler tarafından karşılanıyor. Söz konusu proje kapsamında Konya’nın 22 ilçesinde toplam 98 bin 100 kilogram sertifikalı nohut tohumu yüzde 50 hibe ile üreticilere dağıtıldı.

Ekonomi Haberleri

Maralfalfanın ilk hasadı yapıldı
Balıkçılar önümüzdeki günlerde Karadeniz’de palamut bolluğu bekliyor
Uşak Belediyesi’nden 20 adet ticari taksi plakası ihaleye açılıyor
Bakan Yardımcısı Gürcan: "Otomotiv sektörü, 2024 Ocak-Eylül döneminde yüzde 5,3’lük büyüme oranı ile 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi"
Tekneler denize seyrek çıktı, palamut azaldı
Otomotiv parçaları üreten fabrikayı gezdi
Halk pazarında fiyatlar aynı kaldı
Vatandaş ile birlikte zeytin hasadı yaptılar
Pet sektörü ithalatını azaltmayı hedefliyor
MediaMarkt’ın web sitesi, mobil uygulaması ve sadakat programı MediaMarkt CLUB yenilendi