Beyaz Saray, Katar ve Mısır’ın Hamas yetkilileri ile görüşeceğini açıkladı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşması müzakereleri için Katar ve Mısır’ın Hamas yetkilileri ile yakında bir görüşme yapacağını belirtti.İsrail’in yoğun saldırılarının devam ettiği Gazze...

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşması müzakereleri için Katar ve Mısır’ın Hamas yetkilileri ile yakında bir görüşme yapacağını belirtti.
İsrail’in yoğun saldırılarının devam ettiği Gazze Şeridi’nde ateşkes müzakereleri sürüyor. ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı ateşkes planının devreye girmesi için yoğun çaba sarf eden ülkeler Hamas ile İsrail’e ortak noktada buluşmaları için baskı yapıyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan bugün yaptığı açıklamada, Katar ve Mısır’ın Biden tarafından sunulan ateşkes planını ilerletmek için yakında Hamas yetkilileri ile bir görüşme planladığını söyledi. Sullivan, Hamas’ın plana yönelik tepkisini yakından izlediklerini belirterek, “Bazı düzenlemelerin idare edilebileceğini düşünüyoruz. Bazıları ise hem Başkan Biden’ın ortaya koyduğu hem de BM Güvenlik Konseyi’nin onayladığı düzenlemelerle tutarsız. Ve bu gerçekle yüzleşmek zorundayız” dedi.
Sullivan, ABD’nin anlaşma için hala bir yol olduğuna inandığını vurguladı.

Siyaset Haberleri

Başkan Sandıkçı: “İlçemize güvenli ve konforlu yollar kazandırıyoruz”
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Iğdır’da
Doğan, CHP Genel Başkanı Özel ile görüştü
Başkan Çelik, Bozkurt’un projelerini CHP lideri Özel’e anlattı
Kuzey Kore: "Güney Kore ile kara ve demir yolu bağlantılarını keseceğiz"
Başkan Günel, Aydın’da ‘Doğal Şehirler Birliği’ için temaslarda bulundu
AK Parti Menemen İlçe Başkan Adayı Hanifi Can’dan birlik ve beraberlik mesajı
Prof. Dr. Ayhan Kara: “İran’daki nükleer tesislerin hedef alınması, insanlığı yok oluşa sürükleyecek bir süreci tetikleyebilir”
Filistin Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’in işgal ve soykırımına kınama
Adalet Bakanı Tunç: "Bazı sosyal ağ sağlayıcılarında ve internet sayfalarında suç teşkil eden içeriklerle ilgili soruşturma başlatıldı”