BDP, Malatya'da miting düzenledi.

MALATYA - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eş başkanı ve Hakkari milletvekili Hamit Geylani, dedi.

BDP'NİN MALATYA MİTİNGİ
- BDP EŞ BAŞKANI VE HAKKARİ MİLLETVEKİLİ HAMİT GEYLANİ:
- " ELAZIĞI'DA MHP'YE DEĞİL OY, GÜNAH DESTEĞİ BİLE VERMEYİZ"
- "NETEKİM EVREN DE GİTTİ SAVCIDA İFADE VERDİ"
- "KILIÇDAROĞLU ÖNCE RÜŞDÜNÜ TAMAMLASIN"

BDP, Malatya Belediyesi yanındaki alanda miting düzenledi.
Mitingde, BDP'nin destek verdiği Bağımsız milletvekili adayı Gani Şavata, Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Doç. Dr. Ferdan Ergut, EMEK Partisi genel başkan yardımcısı Mehmet Türkmen ile BDP Hakkari milletvekili Hamit Geylani konuşma yaptı.
BDP'nin destek verdiği Bağımsız milletvekili adayı Gani Şavata, konuşmasında demokrasi ve adalet istediklerini belirtip, özgürlük ve demokrasi adaylarına oy verilmesini istedi.
BDP eş başkanı ve Hakkari milletvekili Hamit Geylani de konuşmasında, önce 12 Eylül darbesini yapan Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in ifade vermesi konusunda, "Netekim Evren'de gitti savcıda ifade verdi. TSK'nın 35.maddesine göre vatanı kurtarmak için yönetime el koyduk diyor. Güya ülkeyi kurtarmış. Yurttaşları işkencelerden geçirerek ülkeyi kurtarmış. Gencecik bedenleri ipe çekerek vatan kurtarmış. Vatan böyle mi kurtarılır"ifadelerini kullandı.

bimekx-3.jpg
-"KILIÇDAROĞLU ÖNCE RÜŞDÜNÜ TAMAMLASIN"
"Elazığ'da MHP'ye oy vereceğimiz iddiaları yayılıyor. Biz ırkçı MHP'ye oy desteği değil, günah desteğini bile vermeyiz"diyen Geylani, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da tenkid etti. "Kılıçdaroğlu önce rüşdünü tamamlasın"diyen Geylani, "Notu şimdi zayıf. Ben Aleviyim ben Kürdüm demeye cesaret edemeyen birisi değil. Alevilerin hiçbir sorununa çözüm getirmedi"şeklinde konuştu.
Geylani, BDP'nin ezanı Kürtçeleştirmek istediği şeklinde yalanların da ortaya atıldığını iddia etti.
Bu arada, Şavata'nın eşi başörtülü olan Yıldız Şavata ile birlikte miting alanında halkı selamladığı görüldü.
 

Yerel Seçim 2014 Haberleri