Başkan Aras İstanbul Turizm Fuarı’na katıldı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İstanbul’da Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 2. İstanbul Turizm Fuarı’na katıldı.Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 2. İstanbul Turizm...

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, İstanbul’da Yenikapı’daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen 2. İstanbul Turizm Fuarı’na katıldı.
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 2. İstanbul Turizm Fuarı belediye başkanları oturumunda ‘Dünya Kenti Muğla’yı anlattı.
Başkan Aras; “Turizm anlamında, kendi kayıtlı nüfusumuza göre pay alıyoruz”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, turizmin yerel kaynakları kullandığını, kırsal kalkınmayı ve yaklaşık 100 sektörü doğrudan ya da dolaylı olarak destekleyen bir alan olduğunu vurguladı. Belediyelerin turizmden doğrudan gelir elde edemediğini, Muğla’nın 1 milyon nüfusu olmasına rağmen 6,5 milyon turist ağırlayarak altyapısına ciddi bir baskı oluşturduğunu belirtti.
Başkan Aras; “Turizm yaklaşık 100 ayrı sektörü doğrudan veya dolaylı bir şekilde destekleyen bir sektör. Gidip bir yerlerden ithal edip veya milyonlarca dolar ödeyip burada bir katma değer oluşturmuyor. Tamamen yerel kaynakları kullanıyor. Kendi yatırımcı zaten bölgeden satın alma yapıyor, istihdam oluşturuyor. Aslında turizmcinin kattığı doğrudan veya dolaylı o kadar çok değer var ki, ekonomiye veya yerel kalkınmaya. Tabi yerel kaynaklar veya hükümet tarafından çok daha fazla desteklenmek durumunda. Ama turistin geldiği kentlerde bizler sadece kentimizin nüfusu oranında merkezi bütçeden pay alıyoruz. Muğla’nın nüfusu 1 milyon; bugün itibarıyla Muğla’ya giren turist sayısı ise 6,5 milyon. Biz 1 milyon lira kazanıyoruz, 6,5 milyon lira harcıyoruz. Bu sürdürülebilir değil. Ayrıca turistin geldiği yerlerde altyapıya ciddi bir baskı oluşturuyor bu fazla nüfus. Yol, trafik, kanalizasyon, su krizi hepimizin gündeminde. Çevre, atık gibi birçok konuda belediyelerin üzerinde bir yük oluşturuyor. Ancak belediyeler bunun karşılığında hiç bir şey alamıyor. Yani 1 milyon 56 bin nüfusum var, ona göre pay alıyorum ama 6,5 milyon lira harcıyorum” dedi.

Kültür Haberleri

Manisa tarihi için büyük işbirliği
Sungurlu’da coğrafi işaret potansiyeline sahip ürünler tespit edilecek
Gençlik Orkestrası ve Korosu seçmeleri tamamlandı
İstiklal mücadelesi ruhu Çankırı’da yaşatıldı
Nazilli’de ‘Eskiden Yeniye Kapıların Dönüşümü ve Aksesuarlar Sergisi’ açılıyor
Höyükteki 7 bin yıllık tarih, tez çalışmalarına ilham veriyor
2024 Nobel Edebiyat Ödülü’nün sahibi Güney Koreli yazar Han Kang oldu
Padişahların ’Dualı gömlekleri’ Trabzonlular ile buluştu
Kardeş şehri Shönebeck’in gençleri Söke’de
2024 Nobel Edebiyat Ödülü’nü "tarihsel travmalarla yüzleşen ve insan hayatının kırılganlığını gözler önüne seren yoğun şiirsel düzyazısı" ile Güney Koreli yazar Han Kang kazandı.