Başkan Aras İklim Zirvesi için Fransa’ya gidiyor

Fransa’nın Nice şehrinde 26-27 Eylül’de gerçekleştirilecek olan küresel iklim krizine yönelik kapsamlı bir zirve olan İklim Zirvesi’nde özellikle deniz ekosistemleri ve Akdeniz bölgesindeki etkileri üzerine odaklanarak uzmanları, bilim insa...

Fransa’nın Nice şehrinde 26-27 Eylül’de gerçekleştirilecek olan küresel iklim krizine yönelik kapsamlı bir zirve olan İklim Zirvesi’nde özellikle deniz ekosistemleri ve Akdeniz bölgesindeki etkileri üzerine odaklanarak uzmanları, bilim insanlarını, siyasi liderleri ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getirecek. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ında konuşmacı olarak katılacağı İklim Zirvesi’nde iklim değişikliğinin okyanuslar ve denizler üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla stratejiler geliştirilmesi planlanıyor.
Haziran 2025’te Nice’te düzenlenecek Birleşmiş Milletler Okyanus Konferansı’na temel oluşturması planlanan Nice İklim Zirvesi’nde denizlerin korunması ve koruma politikalarının teşvik edilmesiyle ilgili konuları ele alınacak. Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da İklim Zirvesinde yerel yönetimlerin yükselen deniz seviyeleri ve iklim değişikliği karşısında karşılaştıkları zorluklar ve bunların üstesinden gelmek için yapılması gerekenler üzerine bir konuşma yapacak.

Yaşam Haberleri

Bataklığa düşen ineği itfaiye kurtardı
İBB, KİPTAŞ ve Kartal Belediyesi arasında ‘kentsel dönüşüm’ protokolü imzalandı
Köylere durak ve banklar konuluyor
Heyelan bölgelerinde çalışmalar sürüyor
Çevre yoluna büyük bir taş kütlesi düştü
Van’da iki mahalleyi birbirine bağlayan yol yeniden trafiğe açıldı
Büyükşehirden Pati Şenliği
Akdeniz’in kırsal mahallelerinde yollar asfaltlanıyor
Sinop’taki yağışların ardından kayalık alanda şelale oluştu
14 yıllık çalışma sonuç verdi, Türk bilim adamları bir ilki başardı