Bandırma’da hatalı parklar engellileri zor durumda bırakıyor

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, birçok caddede ve sokaklarda vatandaşların duyarsızca araçlarını park etmeleri engelliler için büyük sıkıntıya neden oluyor.Kaldırımların ve yolların engelli bireylere uygun yeterli alan sunmaması, kent...

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, birçok caddede ve sokaklarda vatandaşların duyarsızca araçlarını park etmeleri engelliler için büyük sıkıntıya neden oluyor.
Kaldırımların ve yolların engelli bireylere uygun yeterli alan sunmaması, kentteki ciddi altyapı eksikliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Üstelik, duyarsız vatandaşların kaldırımların giriş ve çıkışlarına araçlarını hatalı park etmesi, sadece engelli bireyler için değil, tüm vatandaşlar için yürüme zorluğu çekiyor.
Bandırma’da engelli bireylerin, elektrikli araçlarını yollarda sürmek zorunda kalmasına neden oluyor. Bu tehlikeli durum, yaya kaldırımlarının kullanılamaz halde olması nedeniyle birçok engelli bireyin hayatını riske atarak trafikte hareket etmeleri anlamına geliyor. Bandırma’da birçok engelli araç trafiğinin yoğun olduğu caddelerden gitmek zorunda kalmalarından dolayı kazalarla burun buruna geliyor. Engellilerin hak ettiği güvenli ve erişilebilir yaya yolları için yetkililerin acilen adım atmasını engelli bireyler talep ediyor.

Türkiye Haberleri

Ukrayna ile İzmir arasında iş birliği köprüsü
HAK-İŞ’ten Filistin dayanışması
Galata Kulesi’ne Filistin bayrağı yansıtıldı
İstanbul’da soykırımın 1’inci yılında Filistin’e destek yürüyüşü düzenlendi
NÖHÜ’de “Bir Asırlık Dostluk: Türk-Japon İlişkisi” paneli düzenlendi
Mantar toplarken bulduğu taşların göktaşı olduğu ortaya çıktı
41 milyon liralık araç yatırımı 2 yılda kendini amorti edecek
Ellerinde çöp ve pankartlarla Sapanca Gölü’nden çağrı yaptılar: “Doğanın varlığı tüm canlılar için elzemdir”
İzmir Körfezi’ne “nefes” aldıracak 14 maddelik eylem planı açıklandı
Başkan Çolakbayrakdar, “Şehrimize daha güzel hizmet için çalışıyoruz”