Bakan Şimşek: “2024 yılında cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2’ye gerilemesini bekliyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Cari açıkta devam eden düşüşün yılın kalanında da sürmesini ve 2024 yılında cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2’ye gerilemesini bekliyoruz” dedi.Hazine ve Maliye Bakanı Şişmek, sos...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Cari açıkta devam eden düşüşün yılın kalanında da sürmesini ve 2024 yılında cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2’ye gerilemesini bekliyoruz” dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Şişmek, sosyal medya hesabından haziran ayı dış ticaret ve ikinci çeyrek turizm istatistiklerini değerlendirdi. Bakan Şimşek, dış denge ve turizmde olumlu görünümün sürdüğünü bildirdi. Yıllık dış ticaret açığının haziran ayında bayram etkisi kaynaklı geçen yıla göre sınırlı olarak artığını kaydeden Şimşek, “Buna rağmen geçen yıla kıyasla açık 32 milyar dolar iyileşti. İkinci çeyrekte yıllık ziyaretçi sayısı 60 milyon kişiye, turizm geliri ise 58 milyar dolara ulaştı. Cari açıkta devam eden düşüşün yılın kalanında da sürmesini ve 2024 yılında cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2’ye gerilemesini bekliyoruz. Program hedeflerimiz için sürdürülebilir cari açık büyük önem taşıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomi Haberleri

ÇAYKUR çayını bitiremeyen müstahsiller için süreyi uzattı
Şehitkamil Belediye meclis toplantısı yapıldı
GAİB Responsıble programını tanıttı
Bakan Bayraktar: “Elektrikte yeni destek modeli geliyor. Tüketimi yüksek olana destek az olacak."
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: “Elektrik ve doğalgaza 3 ay zam yapılmayacak”
Hepsiburada, Huawei Cloud ile iş birliği yaptı
Denizli Tarım ve Orman Müdürlüğü, Veteriner Hekimler Odasını ziyaret etti
Eğitim alan kursiyerler maddi imkânı olmayan gelin adaylarını düğüne hazırlıyor
Gece gündüz nöbet tutarak bu işi yapıyorlar
Kilis’te kışın vazgeçilmez lezzeti cevizli sucuk mesaisi başladı