Aydın Devlet Hastanesi tüberküloza karşı uyardı

Aydın Devlet Hastanesi ’24 Mart Dünya Tüberküloz Günü’ dolayısıyla tüberküloza karşı dikkat çekerek vatandaşları uyardı.Dünya genelinde her yıl 24 Mart, tüberkülozla mücadelede farkındalık oluşturmak ve hastalığın önlenmesi için ç...

Aydın Devlet Hastanesi ’24 Mart Dünya Tüberküloz Günü’ dolayısıyla tüberküloza karşı dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Dünya genelinde her yıl 24 Mart, tüberkülozla mücadelede farkındalık oluşturmak ve hastalığın önlenmesi için çabaları artırmak amacıyla ’Dünya Tüberküloz Günü’ olarak kutlanıyor. Tüberküloz, halen dünya çapında önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ediyor. Aydın Devlet Hastanesi 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla yaptığı paylaşım ile tüberküloza dikkat çekti. Hastanenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, tüberkülozun belirtilerine dikkat çekilerek hastalığın 1 haftadan uzun süren öksürük, gece terlemesi, iştahsızlık ve kilo kaybı gibi semptomlarla kendini gösterebildiği hatırlatıldı. Hastane yetkilileri, belirtileri taşıyanların zaman kaybetmeden en yakın Göğüs Hastalıkları Polikliniği’ne başvurmaları gerektiğini belirtti. Uzman hekimlerin yapacağı muayene ve gerekli testlerle erken teşhisin sağlanabileceği ve hastalığın etkili bir şekilde tedavi edilebileceği vurgulandı.

Yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı, "Tüberküloz 1 haftadan uzun süren öksürük, gece terlemesi, iştahsızlık ve kilo kaybıyla kendini gösterir ve düzenli ilaç kullanımıyla tedavi edilebilir. Eğer bu belirtileri taşıyorsanız, Hastanemiz Göğüs Hastalıkları Polikliniğine başvurabilirsiniz."

Sağlık Haberleri

Ekim ayında hangi balıklar yenir?
Tarım ve Orman Bakanlığının taklit veya tağşiş listesinde Iğdır’da iki firma yer aldı
Menteşe Yeniköy ve Kötekli’nin su sorununu çözüldü
Kalp pili kalbin ritminde oluşan anormalliği düzeltiyor
Bebek dostu hastanede Emzirme Haftası etkinliği
Geliştirdiği rubik küplerle engelli çocukların sosyal hayata katılımına destek sağlıyor
Muğla’da "Sağlık İçin Harekete Geç" yürüyüşüne yoğun katılım
FHGC ile özel hastane arasında indirim protokolü imzalandı
Emzirme Haftası etkinliklerle kutlandı
Op. Dr. Selveroğlu: "Normal doğumda bebekle duygusal bağ daha hızlı kurulur"