Avrupa'daki ekonomik kriz

Crystal Otel Grubu Genel Koordinatörü Umman Çetinbaş, Avro bölgesinde yaşanan ekonomik krizin Avrupa'daki otel müdürlerini Türkiye'de iş aramaya ittiğini söyledi.

Avrupa'daki ekonomik kriz

-Crystal Otel Gurubu Genel Koordinatörü Umman Çetinbaş: -''Avro bölgesinde giderek artan seviyede yaşanan ekonomik kriz otel müdürlüğü gibi üst düzey seviyede yetişmiş insanların Türkiye'de iş aramasına neden oluyor'' 


ANTALYA (A.A) - Çetinbaş gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ekonomik ve siyasal istikrarın turizmin gelişmesine büyük katkı sağladığını ifade etti. Bugüne kadar Türkiye'deki otellerde orta derecede yönetici olarak halkla ilişkiler ya da müşteri ilişkileri gibi departmanlarda yabancı çalışanlar olduğunu vurgulayan Çetinbaş, ''Ama artık durum değişiyor. Avro bölgesinde giderek artan seviyede yaşanan ekonomik kriz otel müdürlüğü gibi üst düzey seviyede yetişmiş insanların Türkiye'de iş aramasına neden oluyor. Avrupa'daki otel müdürleri Türkiye'ye CV göndermeye başladı. Bizim grubumuza da böyle başvuru yapıldı'' dedi.
Türkiye'de otel işletmeciliği standartlarının çok yüksek olduğunu belirten Umman Çetinbaş, rakip ülkelerden daha iyi ve kaliteli hizmet verdiklerini kaydetti.
Sektöre 1971 yılında adım attığını dile getiren Çetinbaş, ''Ben sektörde çalışmaya başladığımda Türkiye'de toplam yatak sayısı sadece 100 bindi. Şimdi muazzam boyutlara çıktı'' dedi.

-Anadolu medeniyetlerin beşiği-

Türkiye'nin yıllardır kum, deniz ve güneşi sattığını belirten Çetinbaş, artık turizmde değişik alternatifler oluşturarak, kültür, spor, kongre ve sağlık turizminde yatırım yapılması gerektiğini söyledi.
Tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Anadolu topraklarının 'medeniyetlerin beşiği' olarak adlandırıldığını belirten Çetinbaş, ''Bunları pazarlamamız gerekiyor. Bunları daha etkin bir şekilde sunmamız ve gerek konaklama tesisi, gerekse ulaşım konularında iyi bir planlama yapmamız gerekiyor'' diye konuştu.
Türkiye'nin coğrafi ve kültürel şartlarının alternatif turizm kanallarını oluşturmak için çok müsait olduğunu ifade eden Çetinbaş, şöyle konuştu:
''Ancak bütün bunlarla birlikte üzerinde acilen durmamız gereken bir konu daha var. Halihazırda tatil için gelen turistler konaklama tesislerimizde 5 yıldızlı olarak ağırlanıyor. Otel dışına çıktıkları anda çeşitli sorunlarla karşılaşıyorlar. Mesela otel dışında bir restoranda yemek yemeğe karar verdikleri anda otellerde aldıkları kalitede hizmet alamıyorlar. Ayrıca çevremizi temiz tutamıyoruz. Alışverişe gittikleri zaman hanutculuğa maruz kalıyorlar. Bizim bu sorunları da bir an önce çözmemiz gerekiyor. Bunlardan dolayı oldukça fazla şikayet alıyoruz.
Türk turizmi için ana pazarlar dışında alternatif pazarlara girilmesi gerektiğini ifade eden Çetinbaş, ''Mesela Çin. 1 milyar 300 milyonu aşan nüfusuyla bizim için oldukça önemli ve yeni bir pazar olabilir. Çinliler'i buraya kültür turizmi için getirebiliriz. Çin pazarından yüzde 1 bile pay alsak bizim için inanılmaz büyük bir rakam olur'' dedi.
Amerikalılar'a da cruise, kültür, doğa ve deniz turizminin beraber pazarlanması gerektiğini vurgulayan Çetinbaş, Çin ve Amerika pazarına sağlam girecek Türk turizminin çok büyük bir sıçrama yapacağını kaydetti.
Crystal Grubu'nun 10 otelde 11 bin yatak ve yaklaşık 3 bin personelle hizmet verdiğine işaret eden Çetinbaş, bu sene grup olarak bütün hedeflerini yaklaşık yüzde 15 oranında aştıklarını söyledi. Çetinbaş, 2012 yılında da 12 bin 200 yatak ve 3 bin 350 personelle Türkiye'ye döviz girişi sağlamaya devam edeceklerini kaydeden Umman Çetinbaş, ''Bizim bütün otellerimiz güneş, deniz ve kum üzerine. Kapadokya'daki otelimizle kültür turizmi branşına giriş yaptık. Belek'te yeni aldığımız otelle golf ve spor turizmine de dahil olacağız'' dedi.

Hibe - Proje - Burs Haberleri