Avrupa Kuş Gözlem Günü etkinliği Fethiye’de gerçekleşecek

Muğla’nın Fethiye ilçesi Nif Yaylası’nda 5 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Avrupa Kuş Gözlem Günü etkinliğinde göçmen kuşların yaşam alanlarına dikkat çekilecek.Her yıl düzenlenen Avrupa Kuş Gözlem Günü, göçmen kuşları...

Muğla’nın Fethiye ilçesi Nif Yaylası’nda 5 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Avrupa Kuş Gözlem Günü etkinliğinde göçmen kuşların yaşam alanlarına dikkat çekilecek.

Her yıl düzenlenen Avrupa Kuş Gözlem Günü, göçmen kuşların gözlemlenmesi ve onların yaşam alanlarına dikkat çekmek amacıyla bu yıl da coşkuyla kutlanacak. 5-6 Ekim tarihlerinde Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında, doğaseverler 5 Ekim 2024 Cumartesi günü Fethiye Nif Yaylası’nda bir araya gelecek. Doğa Derneği işbirliğiyle düzenlenecek olan kuş gözlem etkinliği, gözlemci Ali İhsan Emre’nin liderliğinde gerçekleştirilecek. Katılımcılar, sabah 08.30-09.00 arasında Nif Kahvesi’nde buluşarak, yaklaşık 5 kilometrelik bir mesafede, yaklaşık 3 saat sürecek gözlem yolculuğuna çıkacaklar. Etkinliğe katılmak isteyenlerin, araziye uygun giysi, bot veya spor ayakkabı, dürbün, “Türkiye’nin Kuşları” kitabı, istenirse fotoğraf makinesi, sırt çantası, 1 litre su ve güncel ilaçlarını yanlarında getirmeleri bekleniyor.

Yaşam Haberleri

Kırşehir’de şiddetli rüzgar nedeniyle sokaklar boşaldı
Meteorolojiden Çankırı için sağanak yağış uyarısı
Başkan Şerifoğulları, saha incelemelerini sürdürüyor
Alt yapı hatlarında temizlik: Kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarında araç lastiği, beton parçaları çıktı
SASKİ, kuvvetli sağanak yağışa karşı teyakkuza geçti
Karabük’te sağanak ve sis etkili oluyor
Valilik uyardı: Kars ve çevresinde fırtına bekleniyor
Sinop’ta su içen sincap kameralara yakalandı
Uzunköprü’de minik öğrenciler çevre temizliği yaptı
Akkent Mahallesi’ne kapalı pazaryeri kazandırılıyor