Avea'nın genç girişimcileri, Hadoop çözümü geliştirdi

Avea'nın genç girişimcileri, Türkiye'de bir ilke imza atarak yerli kaynaklarla Hadoop çözümü geliştirdi.

İSTANBUL - Avea'dan yapılan açıklamaya göre, Avea'nın sahip olduğu Ar-Ge merkezinde faaliyet gösteren, AveaLabs Kuluçka Merkezi'nin genç girişimci şirketlerinden Havooz, Google, Amazon ve Facebook gibi firmaların kullandığı Hadoop tabanlı yüksek çapta veri işleme kapasiteli teknolojiyi, Türkiye'de ilk kez geliştirdi. Havooz, Hadoop çözümünü, Avea IT altyapısında tamamen yerli kaynakları kullanarak hayata geçirdi.
Açık kaynak kodlu ve ücretsiz kullanılabilen Hadoop platformu, şirketlere sunduğu maliyet tasarrufunun yanı sıra, daha çok sistemlerin verimli ve etkin kullanımını sağlıyor ve daha önceden analiz edilmesi dahi düşünülemeyen büyük ölçekli verilerin analizine imkan veriyor. Hadoop platformunun sağladığı esnek yapı sayesinde, maliyet ve zaman kavramları da daha iyi yönetilebiliyor.

-Büyük ölçekli veriler artık Hadoop ile işlenecek-

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, geleceğin teknolojilerini geliştirmeyi önceliği olarak gören Avea'nın, bu doğrultuda Hadoop ve büyük veri işleme süreçlerinin içerisinde Havoozile birlikle çalıştığını belirtti.
Şahin, ''Hadoop tabanlı bir çözümün AveaLabs içerisinde yerli olarak üretilmesinden gurur duyuyoruz. Avea tarafından sunulacak yeni çözüm Türkiye'de farklı sektörlerde hizmet veren firmalara maliyet ve zaman tasarrufunun yanı sıra; büyük ölçekli verilerin toplanması ve işlenmesi konusunda da önemli katkı sağlayacak'' değerlendirmesinde bulundu.
AveaLabs Kuluçka Merkezi'nde hali hazırda ses getirecek pek çok proje üstünde çalıştıklarını ifade eden Şahin, mobil internet hızlarının ve akıllı cihaz kullanımının gün geçtikçe artması sonucu BT altyapılarındaki verilerin de artış gösterdiğini vurguladı.
Şahin, ''Bu sebeple hızlı veri artışını karşılayabilecek esnek BT altyapı çözümlerinin telekom sektöründeki önemi de gün geçtikçe artıyor. Avea Hadoop çözümünü telekom sektöründe ilk kullanan firmalar arasında yer alıyor. Avea olarak teknoloji alanında her zaman öncü teknolojiler geliştiriyor ve kullanıyoruz. AveaLabs Kuluçka Merkezi'mizde genç girişimci arkadaşlarımızla ve firmalarla çalışmaya özen gösteriyor, onları ve geliştirdikleri projeleri her zaman destekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

Hibe - Proje - Burs Haberleri