Atakum’da sokak hayvanları için yoğun mesai: 3 bin 572 yaralı sokak hayvanına müdahale edildi

Atakum Belediyesi’nin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Canlıları Ekibi, bugüne kadar patili dostlara 15 ton mama desteği verdi. 3 bin 572 yaralı sokak hayvanının yardımına koştu.Atakum Belediyesi, sokak hayvanlarının mama ve s...

Atakum Belediyesi’nin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Canlıları Ekibi, bugüne kadar patili dostlara 15 ton mama desteği verdi. 3 bin 572 yaralı sokak hayvanının yardımına koştu.
Atakum Belediyesi, sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyaçlarının giderilmesi için hayvan popülasyonunun yoğun olduğu bölgelere yerleştirdiği mamamatik ve mama kaplarının bakımları düzenli olarak yapmaya devam ediyor. Duyarlı Atakumluların bildirimleri sonucunda yaralı sokak hayvanların yardımına koşan ekip, yapılan ilk müdahalenin ardından, yaralı hayvanı Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’ne teslim ederek prosedürü tamamlıyor. Belediyenin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı Sokak Canlıları Ekibi, bugüne kadar patili dostlara 15 ton mama desteği verdi. 3 bin 572 yaralı sokak hayvanının yardımına koştu. Gelen ihbarlar sonucu 14 bin 296 soruna müdahale edildi. 336 patilinin de sahipli hayvan kaydı yapıldı.
Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci öncülüğünde Atakumlular için olduğu kadar sokakta yaşayan patili dostlar için de önemli çalışmalara imza atıldı. Kent sakinleri de Atakum Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara destek verirken, sahipsiz patili dostların gözetim altında tutulması gerektiğini ifade etti.

"Hem insanlara hem canlılara zarar verebiliyorlar"
Atakum Belediyesi’nde görevli Veteriner Hekim Ali Kılıç, patili dostların ortak yaşam kültürüne zarar vermemesi adına büyük özen gösterdiğine dikkat çekerek, “Atakum Belediyesi olarak 7 gün 24 saat esasıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hasta ya da yaralı patili dostlarımızı Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi’ne götürerek, tüm tedavileri süreçlerini yakından takip ediyoruz. Tedavilerinin ardından da kendi bölgelerine bırakıyoruz. Sahipsiz hayvanlar ise zaman zaman hem diğer hayvanlara hem de insanlara zarar verebiliyor. Bu nedenle popülasyonun fazla olduğu alanlarda sorunları en aza indirmek adına farklı bölgelerde konuşlandırma yapıyoruz. Sokak canlıları için hayata geçirdiğimiz mamamatikleri de düzenli olarak denetliyoruz” dedi.

"İddialar doğru değil"
Son zamanlarda Adnan Menderes Bulvarı, Alparslan Bulvarı’nın yanı sıra; Denizevleri ve Esenevler mahallelerinde çok sayıda şikayet aldıklarını ifade eden Kılıç, "Toplum güvenliği ve sağlığı için çok agresif olan hayvanları barınağa götürerek, orada misafir ediyoruz. Son dönemde yaşanan üzücü olayların Kaymakamlıkta düzenlenen toplantının ardından agresif olan hayvanları alarak, barınağa götürdük. Sosyal medyada son günlerde yapılan eleştirilerde, hayvanların farklı bölgelere bırakıldığı iddiası ise kesinlikle doğru değil. Görüntülerde, araçta yer alan ‘KÖH’ ifadesini yazan personel hakkında ise ilgili soruşturma başlatılmıştır” diye konuştu.

Yaşam Haberleri

Ordu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş: "Heyelan riski devam ediyor"
Meteorolojiden 5 il için ’fırtına’ uyarısı
Trabzon’daki bu merkez afetlerin araştırma üssü olacak
Vadi Mahallesi, yeni yağmur suyu altyapısına kavuştu
Rize’de heyelanın yaşandığı alan havadan görüntülendi
Mersin’de ormanlık alanda torbalarca çöp toplandı
Balıkesir’de gençler orman temizliği yaptı
Tokat’ın ’Titanik’i kuraklıkla yeniden gün yüzüne çıktı
Manisa’ya sonbahar güzelliği geldi